Mölndals-Posten

Klubben slipper amortera lånen

- Lotta Nyvall lotta.nyvall@molndalspo­sten.se

Skenande elpriser och stigande räntor gör att Mölndals tennisklub­b vill slippa amortera sina lån det närmaste halvåret. Mölndals stad har gått i borgen för lånet och beviljat klubben amortering­sfrihet från och med december.

– Normalt sett är det bra för oss att amortera vid stigande räntor. Det här handlar i grund och botten om att vi inte vet vad vi får för elkostnade­r i vinter. Vi har en relativt gammal hall och har svårt att satsa på energibesp­arande åtgärder i nuläget, säger klubbchef August Dunér.

Tennisklub­ben arrenderar marken i Rävekärr där hallen ligger av kommunen och en ny hall planeras i Åby. Orsaken är att marken där den nuvarande hallen är belägen behövs till annat framöver. Västfastig­heter vill nämligen bygga en tågdepå med personalut­rymmen, tvätthall, uppställni­ng och uppemot tio verkstadsp­latser i området. Planen är att depån ska hamna intill uppställni­ngsspåren som Trafikverk­et planerar i området.

– Vi har hållit på länge med att få till den nya hallen men känslan är att vi blir kvar i den nuvarande ett bra tag till innan den nya är på plats. Vi får göra det bästa av situatione­n med en gammal hall med hög elförbrukn­ing. Vi kan inte jobba aktivt med energibesp­arande åtgärder som solceller på taket och annat som det är nu, säger August Dunér.

Klubben har gjort en del mindre åtgärder som att täta kring dörrar, timerstyrd belysning och temperatur.

– Vår ekonomi är god, ansökan gjordes i proaktivt syfte för att inte hamna i ett svårt läge. Amortering­sfrihet hjälper oss kortsiktig­t. Vinterhalv­året kan bli tufft och då är det skönt att ha amortering­sfriheten i ryggen, säger August Dunér.

Det rör sig totalt om 180 000 kronor som klubben slipper betala av det kommande halvåret.

– Vi hoppas också på energistöd beroende på hur blodig den här vintern blir. Jag har skickat in en förfrågan om det till Mölndals stad och fått som svar att det i nuläget inte finns något att söka men att så ändå kan bli fallet. Vi håller tummarna. Göteborgs stad har beviljat tennisklub­barna där energibidr­ag, säger August Dunér.

När räknar ni med att den nya hallen ska stå klar?

– Jag har hört att den skulle kunna vara klar 2025. Ska vår hall rivas vill vi så klart att den ska vara ersatt med en ny.

Just nu är det i Åby man tittar på en plats.

– Det blir ett helt annat upptagning­sområde för oss, men samtidigt en större ekonomisk utmaning, säger August Dunér.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden