Mitt i Tyresö

Två valborgsfi­randen i Tyresö blir av – men Korpen ställer in

SJUNG IN VÅREN. Allsång nytt för i år

- Maja Johansson

Vi har gjort allt vi har kunnat.

I många år har Tyresöborn­a haft tre valborgsfi­randen att välja mellan, men i år blir det bara två.

Korpens firande vid Alby friluftsgå­rd ställs in.

TYRESÖ

Det är dags att sjunga och elda ut den långa vintern och officiellt välkomna våren till Tyresö. I år blir det två iranden att välja mellan, ett i Fornuddspa­rken och ett vid Ahlstorp.

I Fornuddspa­rken arrangerar Trollbäcke­ns scoutfören­ing sitt traditione­lla, stora irande klockan 18–22. Nytt för i år är att det blir allsång eter att brasan tänts.

– Vi försöker ju hitta på lite nytt varje år för att besökarna ska ha trevligt och känna gemenskap. Utöver den lite galna eldshowen tänkte vi testa allsång i år. Direkt eter att elden tänts av de yngsta scouterna blir det vårsång med alla som kan får ta i, säger Sanna Sonander, ordförande i Trollbäcke­ns scoutkår.

Hon berättar att det även kommer bjudas på det vanliga, som lotterier, loppis, iskedamm, försäljnin­g av mat och sockervadd.

Klockan 18.30 startar eldshowen och klockan 20 tänds elden. Allt överskott går till scoutkåren.

Vid Ahlstorp arrangerar Tyresö Hembygdsfö­rening ett familjevän­ligt valborgsir­ande från klockan 19. Det inns kafe och hembakat till försäljnin­g och korv för grillning. Klockan 20.15 sjunger Tyresököre­n in våren och brasan tänds.

Men det blir inget irande vid Alby frilutsgår­d i år.

–Vi har gjort allt vi har kunnat, men på grund av omständigh­eter utanför vår kontroll så blir det tyvärr ingen valborg för oss i år, säger Morgan Svensson, kanslichef för Korpen Tyresö som brukar anordna irandet.

 ?? FOTO: MATTIAS HEDIN/TROLLBÄCKE­NS SCOUTKÅR ?? Trollbäcke­ns scoutkår bjuder in till storslaget valborgsfi­rande i Fornuddspa­rken. Bilden är från förra året.
FOTO: MATTIAS HEDIN/TROLLBÄCKE­NS SCOUTKÅR Trollbäcke­ns scoutkår bjuder in till storslaget valborgsfi­rande i Fornuddspa­rken. Bilden är från förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden