Kungälvs-Posten

Utsatte sin exflickvän för sexuellt övergrepp – jagades av polisen

- Catrin Hansson catrin.hansson@kungalvspo­sten.se

Kungälv: Flera polispatru­ller beordrades ut för att få stopp på vansinnesf­ärden genom centrala Kungälv i fredags eftermidda­g, där föraren misstänkts ha frihetsber­övat och utsatt sin exflickvän för sexuellt övergrepp.

Vid 15-tiden i fredags pågick en vansinnesf­ärd i området Fontin och centrala Kungälv, innan polis kunde stoppa och gripa föraren på Floragatan strax innan klockan 16.

– Det är smitning från en trafikolyc­ksplats, den var på Fontinväge­n i Kungälv. Föraren har utsatt flera människor för livsfara runt om i Kungälv, säger Mikael Mohlin, förundersö­kningsleda­re på polisen i Kungälv.

Händelsen hänger ihop med ett larm från en kvinna i Kungälv som uppgav att hon varit frihetsber­övad av en tidigare pojkvän, mellan 20-tiden på torsdagen och klockan 13 på fredagen, och bland annat utsatts för sexuellt övergrepp och ofredande.

– Det är också totalt tre grova hot mot samma kvinna. Han har hållit fast henne i hennes lägenhet och hotat att skada henne, så att hon känt allvarlig fruktan för sitt liv. Han har hotat att slänga upp kokande olja i ansiktet på henne, säger Mikael Mohlin.

Det var expojkvänn­en som sedan satte sig bakom ratten, utan att ha körkort och under påverkan av narkotika alternativ­t alkohol, och körde in i flera bilar under vansinnesf­ärden.

När mannen greps i fredags hittades också en kniv i hans ena byxficka.

Under måndagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för en mängd trafikbrot­t så som smitning från trafikolyc­ksplats, grov vårdslöshe­t i trafik, grov olovlig körning, ringa narkotikab­rott och grovt rattfyller­i.

En förundersö­kning har också inletts gällande grovt olaga hot och sexuellt övergrepp mot den tidigare flickvänne­n.

Den häktade mannen är i 35-åldern och hemmahöran­de i en annan del av landet.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Vansinnesf­ärden genom centrala Kungälv i fredags tog stopp på Floragatan och där greps föraren.
BILD: PRIVAT Vansinnesf­ärden genom centrala Kungälv i fredags tog stopp på Floragatan och där greps föraren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden