Kungälvs-Posten

Kungälv mästare i kustrodd

- Hugo Nithander hugo.nithander@kungalvspo­sten.se

Trots att grenen är hyfsat ny i Kungälvs roddklubb så har man ändå lyckats slå sig in som en av de bästa klubbarna i norden. Nu i helgen blev det dubbla medaljer när de nordiska mästerskap­en i kustrodd avgjordes.

Under den gångna helgen avgjordes NM i kustrodd i Helsingbor­g och Kungälvs roddklubb plockade hem två medaljer.

I damdubbel blev det guld för Kungälv genom Tyra

Karlsson och Stina Bujalla. Tjejerna, som är 18 respektive 19 år, är dessutom JVM-mästare i beach-sprint, efter vinst i juniormäst­erskapet förra året.

Det blev även en fjärdeplat­s i samma klass för klubben genom Ann-Louise Johansson och Carin Andersson.

På herrsidan stod Kungälvs roddklubb som regerande mästare i de nordiska mästerskap­en men stötte på tufft motstånd i form av ett Peruanskt universite­tslag som var snäppet vassare i år, och man fick nöja sig med silver.

– Det var en fantastisk fin helg med mycket vågor och härlig blåst. Det var tuffa förhålland­en där ute och flera lag valde att bryta men vi fick fina resultat i klubben och det känns ju jättebra, säger tränare Mattias Carlsson efter tävlingarn­a.

Satsningen på kustrodd är fortfarand­e hyfsat ny men ändå har Kungälv slagit sig in i toppen direkt från start.

– Vi har ju nyligen startat med kustrodden här i Kungälv och vi har börjat träna ute vid kustbandet. Det är bara tredje året som vi håller på med kustrodd och det har varit lite som ett komplement till andra grenar. Vi har många traditione­lla roddare som varit i många mästerskap så grundfysik­en är densamma, man får bara lära sig att ta vågor på ett lite annat sätt, säger han som förklaring på den snabba framgången.

 ?? BILD: MARIA JÖNSSON ?? Tyra Karlsson och Stina Bujalla blev guldmedalj­örer i damdubbel.
BILD: MARIA JÖNSSON Tyra Karlsson och Stina Bujalla blev guldmedalj­örer i damdubbel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden