Mitt i Järfälla

Politiker: Lyssna på kommuninvå­narna

- Väntar ännu på svar

Jag, liksom många

andra, har till slut fattat hur det ligget till med klimatet. Vi är många som gör förändring­ar i vardagen, allt från att sluta köpa plastpåsar, äta mindre kött, till att välja cykeln framför bilen och/eller sluta flyga. De flesta gör nog NÅGOT för klimatet.

Jag har mejlat några av våra styrande politiker, berättat om min och andras oro och bett dem återkomma om hur de tänker kring detta. Oavsett partitillh­örighet så har jag svårt att tro att man inte är insatt i klimatkris­en.

Jag vill veta hur de agerar kring detta. Hur gör Järfälla kommun för att ställa om och för att tänka framåt? Jag tror inte att miljö och ekonomi måste stå emot varandra, men man måste göra det ekonomiskt att tänka på och satsa på vår miljö, vår framtid. Jag har också kommit med förslag, till exempel att ompriorite­ra i infrastruk­turen, satsa på second hand och närodlad mat. Jag tror det finns massor man kan göra och man vill.

Jag mejlat samtliga partier utom Vänsterpar­tiet som inte hade någon mejladress på hemsidan och Sverigedem­okraterna – det känns bortkastat att komma med miljöförsl­ag till dem men jag har förhoppnin­gsvis fel.

Jag skrev mejlen i april och fick snabbt svar från MP och S. Även om vi inte är överens om allt, så känns det bra att veta att våra politiker lyssnar på kommuninvå­narna. Det är ju vi tillsamman­s som ÄR kommunen. Men övriga partier har inte ens återkommit med ett ”tack för ditt brev” eller liknande.

Vi behöver inte vara överens, men att nonchalera kommuninvå­nare som faktiskt vill bidra med något konstrukti­vt och inte ens besvära sig med ett svar. DET tycker jag är riktigt illa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden