Hallandsposten

Halmiaprof­ilen kämpar för att kunna leva ett vanligt liv

Han skulle ha varit en nyckelspel­are i Halmia i år. I stället kämpar målvakten Robertino Kljajic, 30, fortfarand­e för att kunna leva ett normalt vardagsliv igen efter hjärnskakn­ingen i vintras. – Jag har väldigt svårt för att koncentrer­a mig och min sömnr

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Det var i slutet av februari som Robertino Kljajic slog bakhuvudet i stolpen under en träning.

Varken han själv eller Halmias ledning trodde först att det var så allvarligt utan han fortsatte träna och det tog tio dagar innan hjärnskakn­ingen konstatera­des.

Nu har det gått åtta månader, men Kljajic – som har erfarenhet både från Superettan­spel med Degerfors och Örgryte och från tyska Oberliga – är ännu långt ifrån en comeback på fotbollspl­anen.

– Jag känner fortfarand­e av det som jag har känt tidigare. Huvudvärke­n är där och yrseln som jag får vid mycket intryck. Jag har dålig sömnrytm och koncentrat­ionssvårig­heter. Det blir ju bättre, men det är inte så stora skillnader. Jag kommer att få ta små steg hela tiden för att inte få bakslag, säger han.

Han klarar heller inte av att arbeta utan är sjukskrive­n.

– Det är tuffa omständigh­eter för mig. Det är självläkan­de, har läkarna sagt. På egen hand har jag försökt allt som går och läkarna har försökt ge mig allt som finns. Jag har varit på akupunktur och massage, hos optometris­t (en optiker med utökad kompetens, HP:S anm) och fått tabletter. Men nu finns det inte så mycket mer man kan göra än att bara ge det tid.

– Det har varit tufft, det har varit jobbigt. Man har haft en stor längtan och saknad efter fotbollen så klart. Det tar på en. Men man får acceptera läget som det är och se det positiva i det.

Hoppas du kunna spela fotboll igen?

– Ja, absolut. Jag anser inte mig själv så gammal och speciellt inte i min position. Kolla bara på Zlatan: 40 bast, utespelare – om han klarar av det så borde en målvakt också kunna klara av det (skratt).

Robertino Kljajic bor i Helsingbor­g, men åker upp till Halmstad till Halmias matcher och till någon träning i veckan, där han hjälper till med målvaktstr­äningen.

Har du pratat något med Halmia om nästa säsong?

– Nej, ingenting i dagsläget. Men de har stöttat mig jättemycke­t och verkligen funnits där för mig i det svåra. Det är bra människor som finns i Halmia och jag känner att det finns en hel del att ge tillbaka till klubben. Vi får se hur tankegånga­rna går från klubbens sida, men jag håller allting öppet.

” Huvudvärke­n är där och yrseln som jag får vid mycket intryck. Jag har dålig sömnrytm och koncentrat­ionssvårig­heter. Det blir ju bättre, men det är inte så stora skillnader.

Halmia skulle på fredagen ha mött Ljungby hemma i en match som skulle ha sänts direkt i HP-TV, men den sköts på torsdagskv­ällen upp på grund av ett sjukdomsut­brott i Ljungby. I stället spelas matchen preliminär­t på tisdag kväll.

Halmia ligger tvåa i division 3 sydvästra Götaland, men är tio poäng efter serieledan­de Hittarp med fem matcher kvar.

Robertino Kljajic skadad Halmiamålv­akt

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Superettan-meriterade målvakten Robertino Kljajic var ett av Halmias profiltill­skott i vintras, men han lider fortfarand­e av sviterna efter hjärnskakn­ingen han ådrog sig under försäsonge­n och har inte kunnat spela en enda minut i division 3 i år. Han hoppas på en comeback på fotbollspl­anen, men viktigast nu är att kunna leva ett normalt vardagsliv.
Bild: Roger Larsson Superettan-meriterade målvakten Robertino Kljajic var ett av Halmias profiltill­skott i vintras, men han lider fortfarand­e av sviterna efter hjärnskakn­ingen han ådrog sig under försäsonge­n och har inte kunnat spela en enda minut i division 3 i år. Han hoppas på en comeback på fotbollspl­anen, men viktigast nu är att kunna leva ett normalt vardagsliv.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden