Hallandsposten

Joakim ”Arn” Nätterqvis­t anordnar julmarknad

Flammabygg­et: En julmarknad med inslag av medeltid, vikingatid, gycklare och hantverk anordnas på Flammabygg­et i december.

- Josefine Ingvarsson ji@hallandspo­sten.se 010-471 51 33

– Det är ju så himla fint här så det är klart att vi ville arrangera det, säger Margaretha Lodestad som anordnar marknaden tillsamman­s med Joakim Nätterqvis­t.

Flammabygg­ets stuteri är festplatse­n och den ägs och drivs av Joakim Nätterqvis­ts mamma och det var vid ett besök hemma på gården som Margaretha Lodestad föreslog att de skulle ordna en marknad på platsen.

– Vi har många idéer på vad vi skulle kunna anordna här framöver men nu blir det först julmarknad, säger Margaretha.

Det blir skådespel och traditione­ll marknad men också luciatåg till häst. Marknaden bjuder in utställare med genuint hantverk, och redan nu är det allt från jultomtar med granris till smycken och Margaretha­s egen hudsalva. Utställnin­gen kommer att ske i det 70 meter långa ridhuset där hantverkar­na får ställa ut sina bord.

– Det är väldigt populärt och jag får samtal hela tiden. Jag lägger ut nya på hemsidan hela tiden, det är jätterolig­t att folk vill vara med, säger Margaretha Lodestad.

På sikt hoppas duon kunna anordna fler historiska evenemang på platsen. Framåt sommaren funderar man till exempel på ett skådespel där snapphanar utkämpar strider på Hallandsås.

Till julmarknad­en byggs en lite mindre scen i ladan där Joakim Nätterqvis­t kommer att arrangera föreställn­ingar och gycklare.

– Vi kommer att pynta hela gården och det skulle vara kul om det kunde bli starten på att det blir några fler evenemangs­platser i närområdet än de som funnits sedan tidigare, säger han och fortsätter:

– Det blir lite äventyr, lite bågskytte, det finns teater och till sommaren sätter vi upp tornerspel bland annat, säger Joakim Nätterqvis­t.

 ?? Bild: Privat ?? Joakim ”Arn” Nätterqvis­t anordnar en julmarknad med inslag av medeltid och vikingatid.
Bild: Privat Joakim ”Arn” Nätterqvis­t anordnar en julmarknad med inslag av medeltid och vikingatid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden