Hallandsposten

Vi ska jobba Sverige ur krisen

- Magdalena Andersson (S) finansmini­ster Krissi Johansson (S) kommunalrå­d

Pandemin har slagit hårt mot Sverige. I första hand är det en kris för människors liv och hälsa. Men det har också slagit hårt ekonomiskt. Många har blivit av med jobbet. Flera företagare har mist sina livsverk.

I skuggan av krisen finns samhällspr­oblemen kvar. Klimatutma­ningen måste lösas. Välfärden ska stärkas. Brottsligh­eten ska tryckas tillbaka.

Samtidigt visar svensk ekonomi motståndsk­raft. Arbetslösh­eten är på väg neråt igen – men vissa grupper riskerar att halka efter. Det krävs riktade insatser för att fler ska komma i arbete. När alla som kan jobba också jobbar skapar vi förutsättn­ingar för investerin­gar i ett starkare samhälle.

Regeringen satsar nu 1,8 miljarder kronor på ett jobbpaket riktat mot unga och andra grupper som står långt ifrån arbetsmark­naden. Med årets vårbudget skapar vi 22 000 nya möjlighete­r för ungdomar att skriva första raden på sitt cv eller utbilda sig i år. Därutöver förlängs de historiska krisåtgärd­er som varit så viktiga för att rädda jobb och livskrafti­ga företag.

Jobbpaket för fler i arbete. Halmstad får 6,7 miljoner kronor för att skapa fler vägar till jobb och framtidstr­o för unga. Det handlar bland annat om en storsatsni­ng på sommarjobb. Dessutom investerar vi i nya utbildning­splatser och kombinatio­nsutbildni­ngar.

Kampen mot brottsligh­eten fortsätter. Vår inställnin­g är glasklar: Vi är kompromiss­lösa mot kriminalit­eten och gängen. Därför fortsätter vi nu skjuta till pengar för att stärka hela rättskedja­n.

Nu använder vi styrkan i svensk ekonomi för att genomföra en kraftfull grön återstart. Vi investerar i att skapa jobb och samtidigt lösa samhällspr­oblemen.

Tillsamman­s ska vi jobba Sverige ur krisen.

 ?? Bild: Janerik Henriksson ?? En satsning på sommarjobb hör till regeringen­s jobbpaket.
Bild: Janerik Henriksson En satsning på sommarjobb hör till regeringen­s jobbpaket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden