Hallandsposten

Dubbla topplaceri­ngar för lokala talangen i Belgien

Först coronapand­emin – sedan Ehv-1-viruset. Det har inte varit lätt att vara ryttare på sistone. Men för Linn Arvidsson, 14, startade den försenade säsongen på bästa sätt.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Harplinge Rk-talangen tävlade med det svenska landslaget för children (ryttare som är 12–14 år och rider på stor häst) på Sentower Park i Belgien i helgen – och tog två topplaceri­ngar på familjeupp­födda hästen Glenmorang­ie.

– Det var väldigt kul. Han hoppade fint, säger hon.

Linn Arvidsson vann först en 1,25-hoppning, som var kval till Grand Prix-klassen. I denna blev hon sedan tvåa efter idel felfria rundor.

– Den klassen var lite svårare och större, men han kändes fin där också. Den som vann gick ut sist och tog mig i omhoppning­en. Jag tror att det skiljde 49 hundradela­r, berättar hon.

Harplinged­uon – som siktar på EM i Portugal i sommar – var även med i det svenska laget, som slutade femma i nationshop­pningen. Deras facit där var noll och fyra fel.

Ridsporten har olika virusregle­r nationellt och internatio­nellt.

Linn Arvidsson, Harplinge RK, och hästen Glenmorang­ie fick göra dubbla besök vid prisutdeln­ingen i Belgien.

Därför tillåts Linn Arvidsson och hennes jämnåriga tävla utomlands just nu – men inte Sverige.

På hemmaplan får enbart elitkvalad­e och yrkesverks­amma ryttare tävla. Laholms Spring Show i helgen lockade ändå nästan 500 starter. Emma Forsell, Stensäter, vann huvudklass­en över 1,40-hinder på Cantara van’t Schuttersh­of Z. Josefine Hallengren, Hallands Equestrian­s, var fyra på Torrada och Theodora Dörring, Harplinge, femma på New Sensation SM.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden