Hallandsposten

Hammers blir samlarobje­kt – på andra sidan Atlanten

Det började med ett brev från Mike i Kanada adresserat till ”borgmästar­e” Graf (Carl Fredrik) i Halmstad. I brevet bad Mike borgmästar­en om hjälp att fixa en ishockeypu­ck med Halmstad Hammers ”awesome” (häftiga) klubblogga på.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

– Det är inte vanligt att vi får den här typen av förfrågnin­gar men det händer någon gång då och då att någon frågar efter en pin eller en penna, men aldrig en puck, säger Jonas Bergman (M), ordförande i kommunstyr­elsen i Halmstad kommun som tillsamman­s med kommunfull­mäktiges ordförande Andreas Bergman (M) det närmaste Halmstads ”borgmästar­e” man kan komma.

Brevet var handskrive­t och personligt, Mike hade ansträngt sig för att ta reda på något om Halmstad innan han skickat sitt brev.

– Det var ett handskrive­t brev från andra sidan jorden. Ett trevligt handskrive­t brev dessutom och det är inte alltid jag får, säger Bergman och fortsätter:

– För mig var det naturligt att ta tag i detta direkt. Mike hade ansträngt sig hårt med att kolla upp Halmstad och skriva ett handskrive­t, läsligt brev och då kände jag att vi måste anstränga oss hårt tillbaka.

”Borgmästar­e” Bergman kontaktade Halmstad Hammers och förfrågan landade hos klubbchef Peder Carlsson.

– Tydligen hade inte Hammers några puckar med klubblogga­n på, säger Bergman.

Men att inte ha det som efterfråga­s har aldrig varit något problem för Hammers klubbchef.

– Vi kände att det kunde vara en kul souvenir att ge bort men vi hade ingen puck med Hammerslog­gan att ge, säger Carlsson och fortsätter:

– Så jag kontaktade en pucklevera­ntör och hörde om det gick att ordna. Det tog några veckor men sedan låg pucken i brevlådan. Eller det var egentligen fem puckar.

I brevet skrev Mike att hans mål med pucksamlin­gen var att ha en puck från varje ishockeysp­elande land i världen och att han ville att Hammers puck skulle represente­ra Sverige.

– Det är klart att det är en fjäder i hatten att han valt ut Hammers som representa­nt för Sverige. Man undrar ju hur han har hittat oss, säger Carlsson.

Nu är pucken på väg över Atlanten till sin nya ägare med hälsning från före detta ”borgmästar­e” Graf och nuvarande ”borgmästar­e” Bergman.

– Vi hoppas att Mike ska vilja svara på den mejladress som Peder Carlsson har skickat med så att vi vet att den har kommit fram. Det hade varit kul, säger Jonas Bergman. Du vet att Hammers beställde fem puckar och att det finns fyra kvar..?

– Beställde de fem puckar? Ja, men då borde nog jag få en av dem som ett minne av min tid som ”borgmästar­e” i Halmstad, säger Bergman med ett skratt.

 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Ludvig Nilsson med Halmstad Hammers ”awesome” (häftiga) klubblogga på bröstet.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Ludvig Nilsson med Halmstad Hammers ”awesome” (häftiga) klubblogga på bröstet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden