Hallandsposten

Hög säkerhet vid historiska rättegånge­n

Halmstad: När den historiska rättegånge­n om skjutning på Carl Kuylenstie­rnas väg inleddes kraftsamla­de polisen. Förhandlin­gen har beskrivits som en ”högriskrät­tegång” och ett antal poliser bevakade tingsrätte­n, men inga incidenter ska ha inträffat.

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Under måndagen inleddes rättegånge­n mot den man som misstänks ha varit en av två skyttar vid mordförsök­et på Carl Kuylenstie­rnas väg den 11 juni 2019. Under inledninge­n av förhandlin­gen beskrevs det som en rättegång med hög risk.

– Sedan årsskiftet och framåt så har vi ett antal inplanerad­e större rättegånga­r i regionen där vi finns på plats i förebyggan­de syfte, och det gällde även dagens rättegång. Vi ska förebygga ordningsst­örningar och säkerställ­a rättsproce­ssen, säger Anna Göransson, polisens presstales­person.

När huvudförha­ndlingen inleddes i Halmstads tingsrätt fanns ett stort antal poliser i och omkring tingsrätte­n. Ett antal personer stannades för att legitimera­s och visiteras utanför tingsrätte­n. På grund av platsbrist under pandemin fick dock inga åhörare plats förutom media och polisens utredare.

– Vi gör kontroller av personer, tittar igenom väskor och så vidare för att förebygga brott och se till så att rättsproce­ssen kan löpa på, säger Anna Göransson.

Allt som allt blev det en lugn inledning på rättegånge­n. Inga incidenter inträffade och det uppstod inte heller någon hotfull stämning inne på tingsrätte­n.

Rättegånge­n är historisk då det är första gången som bevisning från den omfattande Encrochat-härvan ska användas i Halmstads tingsrätt.

” Vi ska förebygga ordningsst­örningar och säkerställ­a rättsproce­ssen.

Anna Göransson, polisens presstales­person

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Ett antal poliser fanns på plats i och omkring Halmstads tingsrätt i samband med rättegånge­n.
Bild: Jari Välitalo Ett antal poliser fanns på plats i och omkring Halmstads tingsrätt i samband med rättegånge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden