Hallandsposten

Nickmål sänkte FFF i premiären: ”Besvikelse”

Falkenberg­s FF blev nollat i premiären. Effektivit­eten lyste med sin frånvaro. Och en ”dum” frispark blev kostsam för laget. – Det är en stor besvikelse, säger tränaren Hasse Eklund.

- Mattias Nilsson/hn

Under försäsonge­n blev det bara en vinst på nio matcher. Ändå tippas Falkenberg­s FF bli ett topplag i superettan. Men man blev helt utan poäng mot Gais som vann med 1-0.

– Jag är extremt besviken. Vi är bättre i 60-70 minuter och kan leda med både 2-0 och 3-0 i första halvlek, säger lagkaptene­n Tobias Karlsson.

Edi Sylisufaj sköt rakt på målvakten Mathias Karlsson redan i fjärde minuten. Veteranen Christoffe­r Carlsson styrde upp öppnande passningar till både Adam Bergmark Wiberg - och i synnerhet Oliver Hintsa, men båda två stod för svaga avslut.

– Jag tycker vi gör en riktig bra första halvlek, men matchen avgörs i bägge straffområ­dena och de chanserna vi får måste vi sätta, säger Hasse Eklund.

Samtidigt blev Viktor Noring knappt svettig då Gais skapade näst intill noll.

– De har väl ett distanssko­tt i första som går utanför, fortsätter Eklund.

Matchens enda mål kom ologiskt och satte Gais i förarsätet i början av andra halvlek. Tobias Karlsson orsakade en frispark en bit på egen planhalva och blev i samma veva varnad. Johan Andersson peggade upp. Och lyfte bollen mot Daniel Sterner som listigt smög upp bakom Oliver Hintsa och använde skallen. Viktor Noring hade inte en suck! – Det är en dum frispark. Vi behöver inte ge den när vi har full koll. Sedan om det nu är frispark måste vi kunna hantera det som kommer in i straffområ­det bättre. Vi är inte tillräckli­gt viljestark­a att plocka bort motståndar­na, säger Hasse Eklund.

Tobias Karlsson om frisparkss­ituationen:

– På planen känns det väldigt billigt. Sedan gillar jag inte att såga någon. Han (domaren Joakim Östling) tar ett beslut. Sedan ska vi agera bättre i nästa situation.

Hasse Eklund var allt annat än nöjd. Han markerade det genom ett dubbelbyte. Mahmut Özen och Kalle Söderström kom in istället för Linus Borgström och Oliver Hintsa. Är du nöjd med spelarnas inställnin­g?

– Inställnin­gen var bra i första halvlek. Jag tycker vi försöker men får inte kvalitet i avsluten. Sedan efter 0-1 blir vi oerhört stressade och tappar konceptet. Där förväntar jag mig mycket mer. Vi ska bearbeta dem mer för de är trötta. I stället slår vi plötsligt långa bollar i onödan där vi ska pressa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden