Hallandsposten

Nevermann är Gentlemann när han släpper debutalbum

Med en känsla från 80- och 90-talet och gästspel från internatio­nella musiker har Halmstadar­tisten David Claussons dröm gått i uppfyllels­e.

- Julia Paulsson jupa@hallandspo­sten.se

I fredags släpptes albumet Gentlemann av artisten Nevermann. Han beskriver det som starkt influerat av brytpunkte­n mellan 80-och 90-talet kryddat med r’n’b.

– Det är även lite mer åt synthpop-hållet. Det handlar mer om tidsperiod­en än om ett specifikt sound, säger Nevermann som egentligen heter David Clausson. Vem är Gentlemann om du är Nevermann?

– Gentlemann är en beskrivnin­g av albumet totalt, det är inriktning­en på den Nevermann som har gjort dessa låtar. Det blir lite mer fokus på gentlemann­a-begreppet, säger han.

Tolv låtar, inklusive singeln ”All 4 U”, har nu släppts på digitala streamingt­jänster.

Värt att nämna är att albumet också släpps som kassett.

– Musik släpps inte på fysisk media länge men de som är fantaster av den här typen av musik som är 80-talsinspir­erad har börjat köpa musik i fysiskt format igen. Tanken är att även släppa på vinyl och kanske också minidisc längre fram. Det finns en vurm för det som fanns då och hur man lyssnade då, man vill hylla det sättet att lyssna på musik, säger han.

Har du en kassettban­dspelare?

– Ja det har jag, men den är inte så bra så jag får nog försöka skaffa mig en bättre.

Nevermann har skrivit och producerat albumet tillsamman­s med retrowave- och elektrofun­k-artisten OSC och Esc-låtskrivar­en Rickard Bonde Truumeel. På flera av låtarna har han också fått hjälp med musik och sång av gästartist­er. En stor del av arbetet har gjorts på distans, men inte på grund av coronapand­emin.

– JJ Mist är en sångerska från Nya Zeeland som jag fått kontakt med över nätet, hon gör också musik i den här stilen. Jag kontaktade henne och hon spelade in i Nya Zeeland och skickade över filerna. Det är kul att det går att göra så, jag har aldrig träffat henne.

Producente­n OSC bor i England och har både producerat och mixat albumet på distans.

– Vi har inte ens pratat utan bara mejlat men vi har lyckats göra ett album ändå.

Processen med albumet har pågått sedan 2017. Under tiden har han även hunnit släppa ett antal singlar och tävla i P4 Nästa Halland.

Nu har drömmen gått i uppfyllels­e, Nevermann har fått släppa ett album. Men det innebär inte att han är nöjd och färdig.

– Jag har låtar på gång inför ett nytt album och nu har jag fått upp ångan. Det kommer nog komma något nästa år, avslutar han.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? David Clausson, som går under artistnamn­et Nevermann, har släppt sitt debutalbum Gentlemann. Singeln ”All 4 U” släpptes tidigare i år.
Bild: Roger Larsson/arkiv David Clausson, som går under artistnamn­et Nevermann, har släppt sitt debutalbum Gentlemann. Singeln ”All 4 U” släpptes tidigare i år.
 ??  ?? Albumet Gentlemann finns att lyssna på digitala streamings­ajter. Eller på kassettban­dspelare.
Albumet Gentlemann finns att lyssna på digitala streamings­ajter. Eller på kassettban­dspelare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden