Hallandsposten

Fakta: Anna-karin Fält Forsberg

-

Ålder: 65 år.

Familj: Maken Per Fält, som i sommar går i pension från sin tjänst på Falkenberg­s kommuns bygglovsen­het (han var dock under större delen av sitt yrkesliv reporter på Hallands Nyheter). Två vuxna söner från ett tidigare äktenskap.

Uppvuxen: I Kristianst­ad.

Bor: Ska snart lämna hyreslägen­heten på sjätte våningen i centrala Halmstad för att flytta ut till sommarstug­an vid havet i Långasand, Ugglarp. ”2013 köpte vi också ett litet hus på Aerö i Danmark. Det är fantastisk­t fint där och vi har blivit så väl emottagna av de bofasta.”

Intressen: ”Jag rider, och så dansar jag polska. Plus att jag fuskar lite på dragspel.”

Roligt reportage: ”När jag och Hp-fotografen Reidar Holmén i början av 1990-talet reste till Polen för att hälsa på de jordgubbsp­lockare som varje år jobbade på odlingarna i Gullbrands­torp. Bland annat träffade vi en flicka, som bara var 17 år men som hade samlat ihop pengar för att kunna bygga ett hus till sina föräldrar. För några år sedan återvände jag, den här gången med vår fotograf Jari Välitalo, och de bodde fortfarand­e kvar, i ett Polen som hade genomgått stora förändring­ar.”

Ett minnesvärt möte: ”Det med Katta Carlsson, som på ett oegennytti­gt sätt engagerar sig i människor på samhällets botten, trots att hon bär på ett tungt personligt bagage. Henne skrev jag om när hon förde talan för de många människor som blev husvilla när Strandpark­ens stugby revs för två år sedan.”

Om valet att bli journalist: ”Det var en lyckoträff. Några gånger har jag väl tänkt på att byta bana, man alltid kommit fram till att det inte finns något annat som är lika roligt och som passar min personligh­et så bra. Jag är otålig och gillar snabba deadlines. Att till exempel jobba som forskare hade aldrig funkat för mig.”

Ska börja med nu: ”Jobba ideellt i styrelsen för Röda Korset i Halmstad. Det är en bra organisati­on, som gör mycket gott, både ute i världen och lokalt. Generellt känns det bra att göra något för någon annan.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden