För två år sedan spelade Martin Pärna i Halmstad Hammers superkedja. Nu har han hittat en ny. När Hammers slog Tranås blev det nya poäng för formatione­n och fortsatt serieledni­ng. – Det ser jäkligt ljust ut, myser Pärna.

Kommer ni ihåg succéfemma­n med Pärna, Erik Borg och Gustaf Berling. Trion gjorde smått fantastisk­a 156 poäng säsongen 2017/18, men försvann sedan till nya klubbar.

Pärna har som bekant återvänt och har nu hittat rätt i en ny superkedja tillsamman­s med Sebastian Åkesson och Victor Gagic.

Trion har så här långt gjort 93 poäng. Pärna och Åkesson är dessutom i topp i Allettans poängliga.

I går var det den sistnämnda som gjorde poäng.

– Kul! Det är där vi ska vara. Vi har hittat en kemi som funkar jättebra - och klickar fint tillsamman­s, tycker Pärna.

Han fortsätter:

– Fast den här matchen var inte den bästa som vi har gjort, men vi krigar oss igenom den och har en fantastisk målvakt, berömmer Pärna.

Hammers kunde ha fått en drömstart på matchen när Oscar Jacobsson kom fri, men sköt rakt på Victor Johnson i Tranås mål.

Istället var det gästerna som tog ledningen i åttonde minuten. Pontus Eklöf fick öppet mål efter en retur och satte 1-0 bakom Jacob Crespin, som ersatte Anton Malmborg i kassen.

Tranås var det bättre laget i början sedan hemmalaget på nytt haft svårt att komma i gång, men jobbade sig in i matchen och fick mer och mer att säga till om.

Nye amerikanen Kevin Loppatto träffade ribban i spel fem mot fyra när Filip Pettersson satt av Tranås första utvisning och han hann precis in på isen när 1–1-målet kom. Tim Bothén sköt och Sebastian

Åkesson styrde in pucken.

Tranås tog tag i taktpinnen igen i tredje perioden och var ytterst nära att ta ledningen, men Crespin svarade för en fenomenal räddning med plocken.

Hammers tog däremot tillvara på sin chans efter åtta minuter. Carl Westberg sköt direkt efter tekning och pucken for klockrent in till 2-1.

Hammers har nu 30 poäng och leder Allettan med sex poäng till godo på Huddinge, som dock har en match mindre spelad.

– Vi får ta match för match, men det ser jäkligt ljust ut, slutar Pärna.

?? Bild: Jari Välitalo ?? Sebastian Åkesson tillhör den nya superfemma­n och gjorde ett av målen när Halmstad Hammers vann mot Tranås och tog ett steg till mot Hockeyetta­nfinalen.
Bild: Jari Välitalo Sebastian Åkesson tillhör den nya superfemma­n och gjorde ett av målen när Halmstad Hammers vann mot Tranås och tog ett steg till mot Hockeyetta­nfinalen.