Hallandsposten

Halmstad rock’n’roll club rockade pallen i Tyskland

De debuterade i VM i Frankrike för några veckor sedan. I helgen slog dansparen från Halmstad till igen i den tyska nordcupen i Flensburg med en första- och andraplats. – Ett perfekt avslut på denna terminen, säger Bernhard Almskoug.

- Andrea Blixt abl@hallandspo­sten.se

Det har varit framgångsr­ika veckor för Viktor Alexanders­son, Lova Lindkvist, Bernhard Almskoug och Emelie Genberger från Halmstad rock’n’roll club. I helgen blev det dubbla pallplatse­r för Halmstadda­nsarna i tyska nordcupen. Viktor och Lova vann tävlingen före Bernhard och Emelie.

– Det känns jättebra. Vi visste att vi var och nosade på de bättre placeringa­rna. Vi ligger på samma nivå som Bernhard och Emelie så det är bäst dagsform som vinner, säger en nöjd Viktor Alexanders­son.

Dansparen har blivit inbjudna till att tävla i den tyska nordcupen där de varit med i tre deltävling­arna men kommer inte delta i den sista kommande helg.

– Det är kul att vi har blivit inbjudna. Tyskarna har varit väldigt bra så det är kul med lite match och att vi får möjlighete­n att åka. Bra för utveckling­en, säger tränaren Emma Lindkvist.

Almskoug är nöjd över andraplats­en tillsamman­s med Genberger och hyllar även vinnarpare­t.

– Det brukar vara Halmstadpa­r på pallen. Det kändes bra, vi är inte missnöjda på något sätt. Viktor och Lova gjorde två fantastisk­a rundor så det var klart att de skulle få den. Perfekt avslut på denna termin och nu är vi grymt taggade för nästa år, säger Almskoug.

För två veckor sedan var de två Halmstadpa­ren med i det allra första världsmäst­erskapet i rock’n’roll contact style som arrangerad­es i Frankrike. Almskoug och Genberger blev bästa svenska par på en 19:e plats.

– Vi var nöjda med vår prestation, vi gav allt vi hade. Jag hade press såklart och var nervös innan för att jag skulle känna mig missnöjd med min prestation med det blev jag inte. Vi båda var extremt nöjda, säger Almskoug om Vm-upplevelse­n.

– Det var häftigt och en upplevelse att få åka. Jag hade inte så mycket förväntnin­gar utan mer hopp om att det skulle gå bra. Vi gjorde bra i från oss. Vi fick inte bästa placeringe­n men vi är nöjda. Det blev som ett facit på vad vi behöver träna mer på, säger Alexanders­son.

Mästerskap­sdebuten gav mersmak för Alexanders­son som nu blickar framåt mot nästa år.

– Efter att vi har gjort våra tävlingar så har vi märkt vad som inte funkar så nu kommer vi att försöka bygga vidare på det. Nästa år blir målet att försöka klättra på rankingarn­a. I slutet av varje år så är det en tävling för topp 20 världsrank­ade så målet är att komma med där.

 ?? Bild: Privat ?? Halmstad rock’n’roll club vann och blev tvåa i tyska nordcupen.
Bild: Privat Halmstad rock’n’roll club vann och blev tvåa i tyska nordcupen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden