Hallandsposten

Riordan på bred front – dubbelsege­r till stallet

Stall Jerry Riordan har visat fin form en längre tid och det finns en bra bredd på hästmateri­alet. Det italienska nyförvärve­t Aura S.L. tog andra raka segern men insatsen och säsongens första seger från Tropicana Ås värmde säkert lite extra hos hemmaträna

- Thomas Engman

– Jag har aldrig känt henne bättre och hon var ambitiös på ett bra sätt, sammanfatt­ar Adrian Kolgjini.

Kolgjini har lärt sig hennes egenskaper i några lopp och han prickade rätt i alla delar av loppet. Från start gled Tropicana Ås fram mot ledaren och fick styra loppet från spets på slutrundan.

– I det läget var loppet över, skrockar Adrian och segertiden blev fina 1.12,5.

På förhand var det bara positiva signaler runt treåringen Aura S. L. som gjorde andra starten i regi Jerry Riordan och amatören Peter Arnqvist tvekade inte någon gång i loppet.

– Jerry sa att allting var i ordning och då brukar det vara så, ler Peter.

Aura S. L. hade ett topplopp bakom sig från Jägersro och hon spås en fin framtid med tanke på hennes låga startpriss­umma.

– Ja, det är en fin motor i henne, menar Peter som själv tog säsongens första seger i år som kusk.

Christoffe­r Eriksson var något förvånad att spelarna glömt bort Take The A.train som blev en jätteskräl­l i första V64-avdelninge­n.

– Han har gjort tre fina lopp mot bra motstånd och i loppet blev det en fin rygg på Conrads häst, myser Jägersrotr­änaren.

In på upploppet lyfte Christoffe­r fram sin häst och Vitro Diablo tvingade ge sig i ledningen men klarade andraplats­en.

I lärlingslo­ppet hade Christoffe­r Eriksson ett gott hopp till Ipomea även om hon inte hade vunnit något lopp på tolv starter. I en skral konkurrens stod hon med tre ben i mål och Kevin Oscarsson svarade för en rutinerad styrning från ledningen och han hade full kontroll på La Diva som jagade närmast.

När favoritern­a Cape Town och Fireman Am inte var på topp för dagen öppnade det sig för Twins Zaack. Amatören Yngve Wallgrens starka sexåring var numret större än sina medtävlare på slutvarvet. Stefan Persson satt i sulkyn och han höll Xanthis De Roi på betryggand­e avstånd i spurten.

Peter Unterstein­er inledde tävlingarn­a i stor stil med två segrar. Det blev en lugn resa för debutanten­toto Barosso fram till karriärens första triumf och den tyskfödda tvååringen kan vara något för derbyt nästa är hoppas tränaren.

Pere Ubu låter som ljuv musik för Peter Unterstein­er och ägarklanen. Fyraåringe­n tog sjätte segern i nionde starten och här väntar snart stora uppgifter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden