Hallandsposten

Laholmshem vill kicka i gång Granhemspr­ojektet

Hishult: Laholmshem har bestämt sig för att satsa på bygget av nya bostäder på Granhemsto­mten i Hishult. Ger politikern­a klartecken kan det börja byggas nästa år.

- Henrik Williamsso­n

Det som planeras är en typ av hus som produceras av Derome i modulform. På tomten där äldreboend­et Granhem tidigare stod vill Laholmshem göra plats för 18 lägenheter.

– I torsdags fattade styrelsen beslut om att sätta i gång projektet. Men det behöver beslutas i kommunfull­mäktige eftersom det handlar om mer än fem miljoner kronor, säger Laholmshem­s vd Stefan Lundström.

Kostnaden beräknas till 29 miljoner kronor. Tolv av lägenheter­na ska vara 1,5 rum och kök på 40 kvadratmet­er, resterande sex lägenheter blir tvårummare på 54 kvadrat.

Stefan Lundström kallar Granhemsby­gget för ”ett fantastisk­t projekt”.

– Vi bygger billigt, snyggt och bra på den bästa tomten i Hishult, säger han.

Trähuskonc­eptet innehåller också vad Lundström benämner som en nödutgång. Skulle bostäderna inte falla Hishultsbo­rna i smaken

Modulbyggd­a trähus från Derome ska ge 18 nya lägenheter i Hishult om Laholmshem får sin vilja fram. kan man nämligen få en andra chans någon annanstans.

– De produceras som ett modulsyste­m fast det inte syns. Ser man efter tio år att det här inte bär sig kan man ta isär huset och flytta det, säger han.

Laholmshem­s förhoppnin­g är att lägenheter­na kan få igång en flyttkedja.

– Om fler äldre flyttar till billiga och tillgängli­ga lägenheter kan nya barnfamilj­er flytta in i deras hus. Då finns det en framtid för den service man vill ha i tätorten, säger Stefan Lundström.

 ?? Bild: Laholmshem ??
Bild: Laholmshem

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden