Hallandsposten

Nu öppnar ännu en butik för syns skull

Halmstad: Det är tätt med optiker i Halmstad. För knappt två veckor sedan fick centrum ytterligar­e ett tillskott i form av Direkt Optik på Storgatan.

- Jerry Carlsson

Butikschef­en Agnetha Gustavsson har lång erfarenhet av optikbrans­chen.

– Jag har varit intressera­d av glasögon så länge jag kan minnas. När jag fick mina första glasögon som 16-åring blev jag överlyckli­g. För mig är glasögon snarare ett smycke som lyfter fram ens personligh­et även om de naturligtv­is i första hand fungerar som ett hjälpmedel, säger hon.

När Agnetha fick frågan om att bli butikschef för Direkt Optik på Storgatan behövde hon inte lång betänketid för att svara ja.

– Jag älskar utmaningar. Det är nog den främsta anledninge­n att jag valde att hoppa på jobbet. Dessutom gillar jag butikskedj­ans koncept som till stor del bygger på det personliga engagemang­et och servicen.

Och butiken på Storgatan har fått en flygande start. Alla tider är fullbokade i tre veckor framöver.

– Det är naturligtv­is ett angenämt problem, men vi hade verkligen inte räknat med en sådan anstormnin­g av kunder i början. Om trycket fortsätter att vara så högt måste vi anställa fler medarbetar­e.

I dag jobbar, förutom Agnetha Gustavsson, även optikern Dafina Krasniqi och optikerass­istenten Evelina Kvist i butiken.

Konkurrens­en mellan optikerna i centrum ökar.

– Jag vägrar att se konkurrens­en som ett problem. Alla optiker har sin nisch som tilltalar olika människor och smaker, säger Agnetha Gustavsson.

Direkt Optik, som grundades 1982 i Holland, finns represente­rat med ett fyrtiotal butiker över hela Sverige.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Butikschef Agnetha Gustavsson.
Bild: Jari Välitalo Butikschef Agnetha Gustavsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden