Hallandsposten

Bekant ansikte blir ny chef för Hallands sjukhus

Halland: Nu står det klart vem som blir ny chef för Hallands sjukhus. Till hösten tar Carolina Samuelsson över jobbet.

- Emelie Nordh en@hallandpos­ten.se 010-471 51 15

Carolina Samuelsson har sedan drygt fyra år tillbaka varit verksamhet­schef för intensiv- och perioperat­iv vård vid Skånes universite­tssjukhus.

Den nya tjänsten i Halland innebär att hon återvänder till en region där hon tidigare arbetat i flera år, bland annat som verksamhet­schef på Hallands sjukhus.

– Det känns väldigt roligt att komma tillbaka och bidra till halländsk sjukvård. Det är ett utmanande, spännande och jättevikti­gt uppdrag, säger hon.

Frågad om den halländska sjukvården­s utmaningar svarar Carolina Samuelsson att de är desamma som i resten av landet. Bland annat handlar det om att upprätthål­la och öka vårdens kvalitet, men också att se till så att invånarna håller sig friska, menar hon.

– Och detta måste vi göra samtidigt som vi har kompetensf­örsörjning­sutmaninga­r, en demografiu­tveckling och många nya medicinska möjlighete­r som vi vet kan göra nytta men som också kräver stora resurser.

Samtidigt anser hon att Halland står väl rustat för att möta utmaningar­na.

– Halland har redan en väldigt bra verksamhet med god kvalitet och relativt hög tillgängli­ghet. Men man kan inte slå sig till ro för det.

Som exempel på utveckling­sområden för sjukvården nämner hon att man behöver arbeta för att invånarna ska kunna vara mer delaktiga i sin vård. Ett annat är att ta vara på digitala möjlighete­r.

– Att införa teknik är inget ändamål i sig men om det kan bidra till att patientens upplevelse, patientsäk­erheten och medarbetar­tillfredss­tällelsen blir bättre så ska vi utnyttja det.

Carolina Samuelsson är född och uppvuxen i Laholm. Före Hallands och Skånes regioner arbetade hon bland annat i Region Uppsala. Under sitt yrkesliv har hon även jobbat som barnnarkos­läkare i Australien och varit med och startat upp en internatio­nell gymnasiesk­ola i Indien.

Hallands sjukhus består av sjukhusen i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Tjänsten som chef över verksamhet­en tillträder Carolina Samuelsson senast 1 oktober i år.

 ??  ?? Carolina Samuelsson blir ny chef för Hallands sjukhus.
Carolina Samuelsson blir ny chef för Hallands sjukhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden