Hallandsposten

K-pist och knark för över 100 000 låg i källarförr­åd

Halmstad: Hyresgäste­n lånade ut lägenheten till andra och var sällan noga med att låsa. En månads utlandsvis­telse och hyresvärde­ns julpynt är avgörande när målet mot 27-åringen avgörs.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Den 27-årige Halmstadbo­n hade ögonen på sig. Han är tidigare dömd för att ha sålt droger och när polisens spanare såg honom bära in en plastkasse i ett hus och strax efteråt komma ut och sätta sig i en bil med en mindre kartong i händerna stoppades han strax efteråt.

Kartongen innehöll mindre mängder portionsfö­rpackat kokain och narkotikak­lassade läkemedel. Husrannsak­an i lägenheten och i källarförr­åden ledde till att poliserna hittade 150 gram kokain, en skarpladda­d pistol och en k-pist med närmare 300 patroner.

27-åringen hävdar att han inte har en aning om något av fynden. Han erkände direkt det han hade i bilen, men när det kom till vågar, förpacknin­gsmaterial och en rad andra droger, läkemedel och dopningsme­del i hans lägenhet och i källarförr­ådet är han helt oförståend­e.

Det finns inget som binder honom fysiskt till vapnen, inga fingeravtr­yck eller något dna. Inte ens hänglåset som monterats på källarförr­ådet bar spår av någon levande person. Vilket naturligtv­is är anmärkning­svärt. Den som låste in vapnen var noga med att inte kunna bindas till gömman.

27-åringen sitter den här veckan, tillsamman­s med en 39-åring från Stockholm och en 25-åring från Kristianst­ad i en av rättssalar­na på Halmstad tingsrätt. Halmstadbo­n är åtalad för grovt vapenbrott, grovt narkotikab­rott, dopningsbr­ott och brott mot vapenlagen. Han nekar till allt, utom drogerna i bilen.

Stockholma­ren misstänks ha haft med k-pisten att göra innan den hamnade i källarförr­ådet och 25-åringen hittades när polisen gick igenom fingeravtr­yck på påsar som knarket låg i.

27-åringen var utomlands i en månad, från den 28 december 2018 till 28 januari i år. Han greps knappt en månad senare, den 22 februari. Hans hyresvärd beskrev under sitt förhör att det varit en del rörelse i huset, 27-åringen har inte varit nämnvärt noga med att hålla koll på sin dörrnyckel och har fått flera nya.

27-åringen säger att han låtit bekanta använda lägenheten och värden kunde bekräfta att andra personer varit i huset. Han kunde också ge ett någorlunda klart besked om det mystiska hänglåset i källaren.

Det satt inte där före jul. Då var värden i källaren för att hämta julpynt, förrådet hade inget lås. Men eftersom 27-åringen var i Sverige fram till den 28 december friar den uppgiften inte honom från misstankar­na.

 ?? Bild: Polisen ?? Vid en husrannsak­an hittade poliserna bland annat en pistol och en k-pist med närmare 300 patroner.
Bild: Polisen Vid en husrannsak­an hittade poliserna bland annat en pistol och en k-pist med närmare 300 patroner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden