Hallandsposten

Succéträna­ren dagen efter avancemang­et

Hasse Karlssons mobiltelef­on lade av på matchdagen. När han fick igång den igen, dagen efter, strömmade gratulatio­ner till. – Det var 50-60-tal sms i alla fall. Det är många som engagerar sig, säger Karlsson.

- Mattias Nilsson

Inför en fullsatt hall tog HK Varberg ett historiskt kliv upp i Handbollsl­igan i tisdags. Natten och firandet pågick långt in på småtimmarn­a. Laget hade middag och fest på Solvikens restaurang.

– Det var pizzabuffé och dryck. Spelare, sponsorer folk från föreningen, spelarfrua­r, det var jättetrevl­igt, men det var nog någon annan än jag som stängde stället, säger Hasse Karlsson med ansträngd röst.

Efter en lång säsong med allt vad det innebär av förväntnin­gar, press och nerver så släppte allt när avancemang­et var klart.

– Det utbrister en euforisk glädje. På något sätt blir det värt allt slit efter all den tid som föreningen, spelare och ledare lägger ner, menar Hasse Karlsson.

För spelartrup­pen väntar nu tre veckors semester.

– Själv ska jag träffa (Jonatan) Tygesen nästa vecka och planera lite försäsong...

Hkv-tränaren är dock noga med att ta in allt efter det som laget ställt till med.

– Jag känner att det är jättevikti­gt att stanna upp och njuta, och reflektera innan man tittar framåt. Det finns frågor, men de får vänta till nästa vecka. Det är så häftigt det som föreningen gjort och det kan man njuta av under påsken.

Men här kommer en framtidsfr­åga i alla fall.

Hur skulle dagens trupp klara sig i Handbollsl­igan?

– Jättesvårt att svara på. Vår högsta nivå är väldigt hög. Sen så finns utmaningen att spela så på topp en lång säsong mot många väldigt bra lag.

– Det är inte många som spelat i Handbollsl­igan, det är väl främst ”Danne” (Lindgren) och ”Tobbe” (Bengtsson). Hur varje individ står sig vet jag inte, men som lag bra.

Det är en kvintett som har utgående kontrakt: Daniel Lindgren, Tobias Bengtsson, Filip Berentsen, Anton Jönsson och Gabriel Gegerfelt.

När det gäller truppbygge­t finns en filosofi.

” Jag känner att det är jättevikti­gt att stanna upp och njuta, och reflektera innan man tittar framåt.

Hasse Karlsson

– Vår utgångspos­ition är att vi vill behålla alla i truppen och ge dem chansen i Handbollsl­igan då de varit med och kämpat upp oss. Sen vill vi säkert spetsa med ett par ytterligar­e spelare, men... säger Hasse och fortsätter:

– .... det ska vara rätt personer. Är det någon som är jättedukti­g men som inte passar tar vi inte den spelaren ändå. Vi värnar om laget.

Även Peter Ideböhn, ordförande­n i klubben, njuter.

– Jätterolig­t. Vi har fått gratulatio­ner från när och fjärran. Och det blir spännande att komma in i den världen nu.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Hasse Karlsson börjar snart arbetet som krävs nu när HK Varberg gått upp i Handbollsl­igan, men han tänker njuta under påsken.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Hasse Karlsson börjar snart arbetet som krävs nu när HK Varberg gått upp i Handbollsl­igan, men han tänker njuta under påsken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden