Hallandsposten

Äldreboend­e fick tillbaka efterlängt­ad boksnurra

Veinge: Efter ett par års frånvaro plockas den fram. Solhemmet har återfått den efterfråga­de boksnurran.

- Sandra Killgren

Lagom till påskhelgen gjorde boksnurran comeback på äldreboend­et. Snurran monterades i anslutning till Solhemmets entré och blev välförsedd med böcker från biblioteke­t i Veinge.

– Den har fått en bättre plats nu jämfört med när den stod i passagen mellan två avdelninga­r, säger Henrietta Dessezar, som är enhetschef på äldreboend­et.

För ett par år sedan hade Solhemmet inte så många boende som läste vilket resulterad­e i att biblioteke­t hämtade hem den dåvarande boksnurran. I dag ser det annorlunda ut. När biblioteke­t mailade för att fråga om det kunde vara aktuellt med en snurra var svaret solklart.

– Bara dagar innan hade några nyinflytta­de frågat om det fanns en vagn eller snurra att låna böcker från, säger Henrietta Dessezar.

Den positiva och snabba responsen togs med glädje emot av biblioteka­rie Ritta Moilanen. Första omgången med böcker valdes ut och den efterfråga­de servicen kunde sätta igång utan dröjsmål.

– Tanken är att det ska hända saker och att snurran inte ska stå still. Därför kommer böckerna att stå någon månad och sedan bytas ut, säger Riitta Moilanen.

Både fakta och fiktion fyller boksnurran som boende och personal är välkomna att ta del av. Först att utforska utbudet var Rune Séllen. En bokmal som har slukat minst fem böcker de senaste tre veckorna.

– Hemma hade jag två stora bokhyllor med böcker. Som pensionär har man inte så mycket pengar och det är inte alltid så lätt att ta sig till biblioteke­t så många av dem hann jag läsa två gånger, säger han.

Första lånet från snurran blev däremot en ny historia då valet föll på kriminalro­manen ”Svarta Huset”.

 ?? Bild: Sandra Killgren ?? Lagom till påsk fick Rune Séllen botanisera i boksnurran på Solhemmet i Veinge. Här spanar han och enhetschef­en Henrietta Dessezar in böckerna.
Bild: Sandra Killgren Lagom till påsk fick Rune Séllen botanisera i boksnurran på Solhemmet i Veinge. Här spanar han och enhetschef­en Henrietta Dessezar in böckerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden