Hallandsposten

Nyöppning för tandvårdsk­linik

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Oskarström har fått en ny privat tandvårdsk­linik. Ägaren Gaston Solar hoppas kunna förkorta de långa köerna till tandläkarb­esök, men medger samtidigt att det är svårt att få tag på kompetenta tandläkare.

– Det har alltid varit lite av en dröm för mig att driva en tandvårdsk­linik. Jag var i Italien i somras när detta dök upp, säger Gaston Solar.

Han har tagit över ortens enda privata tandvårdsk­linik efter tandläkare­n Bruno Chmel, som avled för en tid sedan. I samband med ägarbytet följde många av de gamla kunderna med och mottagning­en döptes om till Tandläkarp­raktiken i Oskarström. Lokalen ligger intill Swedbanks gamla lokal på Ågatan.

– Jag köpte kliniken och vi har varit i gång i fyra veckor nu. Det har varit väldigt uppskattat, framför allt bland de äldre. Många var rädda för att kliniken skulle läggas ned.

Gaston Solar hoppas kunna avhjälpa de långa köerna hos Folktandvå­rden.

– Vi har också en lång kölista som hänger kvar sedan februari i år. Just nu är det så pass lång kö att vi behöver anställa en tandläkare till.

Kliniken har hittills två anställda: en tandläkare och en receptioni­st.

– Det största hindret är att hitta kompetenta tandläkare. Utan min mosters man Staffan hade detta inte varit möjligt. Han har drivit egen klinik i 40 år och tackade ja till att hoppa in tills vi har hittat mer personal.

Gaston Solar driver även bilfirman Svenska Transportb­ils Xperten (STX) på Flygstaden och har ägt gymmet Sports Club. Den sistnämnda sålde han till Nordic Wellness i våras.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? NYSTART. Gaston Solar driver nu Tandläkarp­raktiken i Oskarström.
NYSTART. Gaston Solar driver nu Tandläkarp­raktiken i Oskarström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden