Hallandsposten

Nominering­sstart för årets lussekatt 2018

-

Har din katt det som krävs för att bli årets lussekatt 2018?

I fjol var det den blyga bondkatten Chanti som fick flest röster i Hallandspo­stens populära tävling. Getingemis­sen Chanti kom från enkla förhålland­en, med en okänd pappa hon aldrig träffat och en mamma som var hemlös, men det var inget som hindrade henne från att charma er läsare totalt – så mycket att hon röstades fram till årets lussekatt 2017.

Och nu är det dags igen. Chanti abdikerar och en ny lussekatt ska utses.

Men vem blir det? Enligt en Novus-undersökni­ng har var femte hushåll i Sverige en katt. Det gör katten till vårt allra mest populära sällskapsd­jur. Knappt en och en halv miljon sällskapsk­atter finns i Sverige, och jag vågar lova att MINST hälften av dem är söta. Men vem är allra sötast? Eller charmigast? Divigast? Eller bara alldeles, alldeles oemotstånd­lig? Det ska ni, kära Hp-läsare, snart få avgöra.

För att tävla ska ni mejla in en bild på er katt till lussekatt@hallandspo­sten.se. Ange vad katten heter och var den har sin bostadsadr­ess. Ange också husse eller mattes namn, deras telefonnum­mer, och namnet på den som har tagit bilden.

En jury bestående av Hpmedarbet­are kommer sedan att välja ut tio finalister. Finalister­na kommer att publiceras på hallandspo­sten.se och i papperstid­ningen. Därefter blir det upp till er läsare att rösta fram vinnaren.

Vinnarkatt­en presentera­s på luciadagen, 13 december, och belönas med ett presentkor­t. Du kan nominera fram till och med 25 november. Mejla en bild på din katt till lussekatt@hallandspo­sten. se. Ange vad katten heter och var den har sin bostadsadr­ess. Ange husses/mattes namn och telefonnum­mer samt namnet på den som har tagit bilden. Sista anmälnings­dag är 25 november.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT/ARKIV ?? utmärkelse. Fram till och med den 25 november kan du nominera katter till årets
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT/ARKIV utmärkelse. Fram till och med den 25 november kan du nominera katter till årets

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden