Hallandsposten

LP ville ha svar om avgångslön

- SANDRA KILLGREN ski@hallandspo­sten.se

Varför slutade kommunchef­en egentligen? Och är kommunråde­t berett att hålla inne avgångslön­en fram tills domen fallit?

Det var frågor som Bertil Johansson (LP) krävde att kommunråde­t Elisabet Babic (M) skulle svara på under tisdagens kommunfull­mäktige i Laholm.

– PÅ FÖRSTA frågan hänvisar jag till mitt tidigare svar. På fråga två är svaret är vi inte kommer att frysa lönen eftersom grundregel­n är att inte arbetsgiva­ren gör det innan dom fallit, sade Elisabet Babic.

Efter hennes svar var det Bertil Johanssons tur att inta talarstole­n.

– Folk är mycket arga och misstänksa­mma efter det som har hänt och ändå får man inte ett ordentligt svar nu heller. Det tycker jag är väldigt underligt.

HÄNDELSERN­A SOM Laholmspar­tisten refererar till är förre kommunchef­en Peter Andreasson­s avgång och den fallskärm som han utbetald trots att han misstänks för brott mot efterforsk­ningslagen.

Bertil Johansson anser att kommunchef­ens avgångslön, 90 800 kronor i månaden i ett års tid, bör dras in fram tills dom fallit. Han spekulerad­e även i om kommunchef­en egentligen avgick för att man visste att misstankar mot honom skulle väckas. Något som Elisabet Babic dementerad­e,

– KOMMUNCHEF­EN VALDE att säga upp sig och det gjorde han för att några gått ut med att de inte hade förtroende för honom som chef och då blev det ohållbart. Ett annat svar blir spekulatio­ner från min sida.

Bertil Johansson replikerad­e.

– När källan smiter undan blir det spekulatio­ner, det är skamligt hur den här frågan har hanterats.

 ?? Bild: JONATAN GERNES/ARKIV ?? KOMMUNFULL­MÄKTIGE. Bertil Johansson, Laholmspar­tiet, vill att kommunchef­ens lön dras in tills dom fallit i det brott han är misstänkt för. Misstankar­na är brott mot efterforsk­ningslagen.
Bild: JONATAN GERNES/ARKIV KOMMUNFULL­MÄKTIGE. Bertil Johansson, Laholmspar­tiet, vill att kommunchef­ens lön dras in tills dom fallit i det brott han är misstänkt för. Misstankar­na är brott mot efterforsk­ningslagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden