Hallandsposten

Hammers ska bli effektivar­e

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers tar sig under söndagen an topptippad­e HC Dalen. Segervapne­t denna gång stavas effektivit­et för Hammers del.

Efter 1–5 mot Troja i premiären och förlängnin­gsförlust mot Helsingbor­g är det dags att ta sig an topptippad­e HC Dalen för Hammers del.

– Vi har alla spelare tillgängli­ga utom Tim Bothén och Jonas Blidby, säger Hammers tränare Fredrik Johansson. Hur är statusen på de spelarna?

– Bothén fick en hjärnskakn­ing och kommer att skynda långsamt. Blidby är inne på sin tredje vecka av sex med gips och sedan väntar rehabträni­ng för honom, säger Johansson.

Exakt hur laget kommer att formas spikas först under söndagens värmning. Två förluster på de två inledande matcherna, hur ska ni vända detta?

– Vi har varit alldeles för ineffektiv­a framåt. Vi har skjutit 40 skott varav 27 från slottet och det måste vi förvalta på ett mycket bättre sätt, säger Hammersträ­naren.

– Vi hade ett bra snack efter senaste matchen där jag tycker att vi är det bättre laget. Nu är vi överens om att det är att ta kampen framför kassen som gäller, in och skita ner sig lite.

Är du orolig över den skrala utdelninge­n framåt?

– Hade vi inte haft mer än tre–fyra skott i varje period hade jag varit det. Nu vet jag att det kommer att lossna till slut, säger Johansson.

– För oss gäller det att hitta rätt igen. Alla spelare kan inte ha en dålig dag samtidigt.

Vad ska ni göra för att slå Dalen?

– Vi måste vårda pucken i anfallszon­en. Gör vi inte det utan tappar den kommer Dalen att kontra på oss och då kommer vi att få det jobbigt. Enligt mitt tycke är Dalen seriens absolut bästa lag och de är tunga att möta, säger Johansson.

”För oss gäller det att hitta rätt igen. Alla spelare kan inte ha en dålig dag samtidigt.” FREDRIK JOHANSSON,

Hammers tränare

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK/ARKIV ?? STEPPA UPP. Nu gäller det för Markus Nygren och de andra spelarna i Halmstad Hammers att bli mer effektiva i avsluten och det ska bli seger mot HC Dalen.
Bild: LINDA WEINSTOCK/ARKIV STEPPA UPP. Nu gäller det för Markus Nygren och de andra spelarna i Halmstad Hammers att bli mer effektiva i avsluten och det ska bli seger mot HC Dalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden