Hallandsposten

Samhällstj­änst för drogklump i frysen

- JONATAN GERNES

I mannens frys hittade polisen en vit kletig massa amfetamin. Nu har laholmaren dömts till samhällstj­änst för narkotikab­rott.

Den nu 26-årige mannen stoppades i en bil på Bagarelide­n i Laholm i januari i år. Han var påverkad av flera olika droger och hade narkotikak­lassade tabletter i fickan.

POLISEN GJORDE EN husrannsak­an i hans bostad. Där hittades flera knarkgömmo­r i köket, bland annat i frysen där det låg en kletig klump med 44 gram amfetamin. Under en besticklåd­a hittades fler piller, totalt ett 50-tal stycken.

Polisen misstänkte att mannen höll på med narkotikaf­örsäljning, men lyckades aldrig leda det i bevis. Däremot åtalades han för drograttfy­lleri och narkotikab­rott.

Vid rättegånge­n erkände mannen bruk och innehav av allt utom ett 20-tal Tramadol, som han hävdade att en kompis måste ha lagt i hans byrålåda.

HALMSTADS TINGSRÄTT anser att mannen är ansvarig för all narkotikan som fanns i hans bostad. Straffvärd­et är fyra månaders fängelse, men domstolen anser att han är bättre hjälpt av skyddstill­syn och missbruksv­ård. Han döms också att göra 100 timmars samhällstj­änst.

Mannen får inte tillbaka sin dyrbara våg som polisen tog i beslag. Enligt domen har vågen köpts och använts för hantering av narkotika. Hans invändning att den också kan användas till annat fick inget gehör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden