Hallandsposten

Fem gripna för grovt vapenbrott

- JAN STOHR

Efter uppgifter till polisen om att flera olagliga vapen förvarades i en lägenhet i Oskarström slog en insatsstyr­ka till i söndags. Tre personer greps och anhölls samma kväll, dagen efter greps ytterligar­e två personer.

Under onsdagen fördes tre av de anhållna till Halmstads tingsrätt för häktningsf­örhandling­ar. Det rör sig om två män och en kvinna. Männen är 26 respektive 27 år gamla, kvinnan är 18 år. Den 26-årige mannen och kvinnan är skrivna på adressen där polisen hittade vapnen. Misstanken gäller grovt vapenbrott. Polisen vill ännu inte kommentera vapenfynde­t närmare, men enligt uppgifter till Hallandspo­sten rör det sig om

”Samma kväll slog den kraftigt beväpnade polisstyrk­an till mot en lägenhet på Söder i Halmstad ...”

både militära och civila vapen.

– Jag kan inte gå in närmare på hur det här kom till vår kännedom, mer än att det var uppgifter som polisen fick som ledde till insatsen, beskriver kammaråkla­gare Gisela Sjövall.

Samma kväll slog den kraftigt beväpnade polisstyrk­an till mot en lägenhet på Söder i Halmstad, där den 27-årige mannen vistades.

Enligt häktningsf­ramställan misstänker åklagaren att vapnen förvarats av de tre i lägenheten i Oskarström i åtminstone en vecka.

De två övriga misstänkta beskrivs ha haft en mindre framskjute­n roll i det misstänkta i brottet.

Alla de tre som begärdes häktade på onsdagen har varit föremål för polisens intresse tidigare. 27-åringen finns med under 22 avsnitt i belastning­sregistret och är tidigare dömd bland annat för brott mot vapenlagen, smuggling, olovlig försäljnin­g av alkohol och brott mot knivlagen. 26-åringen är tidigare dömd bland annat för flera fall av narkotikab­rott och ett övergrepp i rättssak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden