FOTBOLL: HALMIA UDDLÖSA I HÖSTPREMIÄ­REN

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

HALMIA KARLSKRONA 0 3

Det var Halmia som började bäst i solen Halmstad Arena IP. Både Alva Johansson och Frida Ottosson stod för farliga skott utifrån, och Matilda Olsson var nära på att få fram bollen till Nellie Andersson i ett superläge redan innan det gått en halvtimme.

Och även om 0–0 stod sig halvleken ut fortsatte Halmia att ha mest boll även i början på andra.

MEN EFTER DRYGA timmen kom Karlskrona upp i några kvalificer­ade anfall, där först Halmiamålv­akten Sara Johnsson tvingades till en bra räddning på Rebecca Dales skott – och bara minuten därefter gjorde sedan Evelina Strömberg 0–1 på returen på sitt eget friläge.

– Vi blir för bekväma. Vi gör inte jobbet fullt ut, och tror att det ska ordna sig av sig självt. Hade vi sprungit för varandra ordentligt hade vi kunnat avgöra matchen i första halvlek, lyder Halmiaträn­aren Mohammed Omar Jamas analys.

EFTER BAKLÄNGESM­ÅLET VERKADE sedan luften gå ur hemmalaget lite, och man kom av sig i anfallsspe­let.

Dubbla misstag av Sara Johnsson gjorde sedan att inhopparen Lone Adolfsson Strenius kunde göra MOHAMMED OMAR JAMA både tvåan och trean i öppen kasse – sedan hon tagit bollen framför fötterna på hemmamålva­kten.

– Det är samma sak där. Tar vi de maxlöpning­ar vi ska i de duellerna så blir det inga baklängesm­ål i de situatione­rna. Vi är inte tillräckli­gt noggranna.

ISH dominerade och såg ut att ha full kontroll över matchen i dryga timmen. Sedan kom misstagen som fällde hemmalaget. – Vi gör inte jobbet, säger tränare Mohammed Omar Jama.

”Hade vi sprungit för varandra ordentligt hade vi kunnat ha avgjort matchen redan i första halvlek”

HALMIA GICK PÅ sommarlov som tabelltrea. Men förlusten i den första höstomgång­en gör nu att man glider ner på en femteplats i jämna Division 1.

Härnäst väntar match mot IF Böljan i DM om en vecka.

– Det är bara att studsa upp igen, säger Mohammed Omar Jama.

Halmiaträn­are

?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? INGEN UTDELNING. Halmias Emmy Zetterberg var en av dem som tvingades testa bössan utifrån mot ett kompakt Karlskrona­försvar.
Bild: LINA SALOMONSSO­N INGEN UTDELNING. Halmias Emmy Zetterberg var en av dem som tvingades testa bössan utifrån mot ett kompakt Karlskrona­försvar.