Hallandsposten

I höst lämnar Nina Rydö golfkrog

Efter tre säsonger lämnar i oktober Nina-sofies Mat restaurang­verksamhet­en på Rydö Golfkrog.

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

– Det har varit en dröm och varit roligt att få servera vid golfbanan. Nu vet jag hur det fungerar och jag vill istället göra något annat, berättar Nina Johansson, som senaste året varit ensam på täppan för handelsbol­aget och haft en anställd i köket.

Det var i januari 2016 som hon och tidigare kollegan Sofie Andersson tog över krogen, som drivs via avtal med Rydö golfklubb. Nina hade dessförinn­an jobbat på Örnaskolan­s centralkök.

På fråga till Nina Johansson om vad hon ska göra efter sista september, då hon lämnar, svarar hon att hon har en ”lång lista av andra drömmar” men i nuläget inte vet vilken av dem hon ska gripa efter.

Under de tre åren har Ninas-sofies framför allt på vardagar svarat för en populär lunchbuffé med betoning på husmanskos­t, vilken nått långt utanför golfspelar­nas sfär. Men också servering på helger, catering och vid särskilda arrangeman­g, som Sm-tävlingarn­a i somras då det blev långa arbetsdaga­r för Nina Johansson och hennes personal.

–Det är tråkigt att Nina slutar som krögare, eftersom vi är mycket nöjda med servicen som hon levererat, säger Magnus Bagge, ordförande för Rydö golfklubb.

Han berättar att klubben nu ”med ljus och lykta” söker någon ny som kan driva restaurang­en inför nästa års säsong. Klubben har vissa grundkrav, som att restaurang­en ska vara öppen under golfsäsong­en, men lämnar i övrig ganska fria tyglar för den som vill utveckla sin verksamhet.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? SLUTAR. Nina Johansson upphör i höst med att vara krögare vid Rydö golfkrog.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N SLUTAR. Nina Johansson upphör i höst med att vara krögare vid Rydö golfkrog.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden