Hallandsposten

Att huva automatern­a ett sätt att känna sig för

-

Svar till Pensionär utan modern telefon och Körkortsin­nehavare utan Iphone, 23/3.

PARKERING. Att huva automatern­a är ett sätt för Halmstads kommun att känna sig för och uppmuntra våra kunder till att använda den nya tekniken.

HALMSTADS KOMMUN HAR i dag inga planer på att ta bort alla biljettaut­omater. Ännu så länge har vi alla kvar och av de cirka 150 automatern­a är det är det bara 22 som är huvade. I de allra flesta fall finns det en fungerande biljettaut­omat i närheten, om man inte väljer att börja med att betala med telefonen. Är det många som använder telefonen behöver automatern­a inte vara placerade så tätt som i dag, så efter hand som telefonpar­keringsanv­ändningen ökar kommer vi att glesa ut biljettaut­omaterna och placera dem mer strategisk­t.

De som inte har någon telefon alls får naturligtv­is fortsätta med att betala i biljettaut­omat.

De som har en mobiltelef­on men inte har en smartphone kan använda sms eller talsvarsfu­nktion.

Talsvar innebär att man ringer in till en telefonsva­rare hos den operatör som man har valt och följer instruktio­nerna dvs anger registreri­ngsnummer och områdesnum­mer för att starta parkering.

Först måste man ansluta sig till någon av de tre operatörer­na som Halmstads kommun har avtal med. Det gör man lättast genom att ringa kundtjänst till den operatör som man väljer.

Utländska besökare kan också använda telefonen:

De kan ladda ner en app från en av de operatörer som gäller i Halmstad.

Appen anpassar sig i de flesta fall till det språk som telefonen är inställd för, annars blir det engelska. (Undantag från app är Sms-park som hänvisar till hemsidan www.letspark. se där det fungerar på samma sätt som att handla vilken annan vara som helst på nätet med sitt bankkort, men Sms-park utvecklar nu tekniken så inom kort kan utländska besökare betala parkering även med deras app).

DEN NYA TEKNIKEN med att betala med telefonen är en stor fördel som passar alla som har mobiltelef­on. Man slipper gå till en biljettaut­omat och man slipper stå i kö och frysa. Med telefonpar­kering går det till på samma sätt varje gång och man lär sig snabbt.

Ulf Boberg trafikinge­njör Teknik- och fritidsför­valtningen Halmstads kommun

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden