Hallandsposten

H/H VANN ELITSERIEN

VOLLEYBOLL: ”SKÖN VINST EFTER DEN TURBULENS SOM VARIT”

-

HYLTE/HALMSTAD SOLLENTUNA

(25–14, 25–16, 25–15)

3 0

– En jättebra laginsats. Det var en skön vinst efter den turbulens som varit, säger H/H:S lagkapten Stina Rix med en ros i hand som bevis på serieseger­n.

Sportchefe­n Mårten Johansson nickar instämmand­e:

– Fantastisk­t bra! Det var total koncentrat­ion under hela matchen. Att tjejerna gjorde det efter den här veckan var jäkligt strongt gjort.

I torsdags slog det ner som en bomb att Tony Westman, damlagets tränare sedan fyra år tillbaka, fått sparken – tre dagar innan sista elitseriem­atchen och en dryg vecka innan Sm-slutspelet börjar.

BÅDE UNDER FREDAGEN och lördagen hade H/h-truppen långa samtal om det inträffade, men gruppen samlade ihop sig och gjorde processen kort med serieåttan från Stockholm.

– För oss var det viktigt att hålla ihop som lag och jag tyckte allihop spelade jättestabi­lt, anser Rix.

Det var spel mot ett mål från början till slut och hemmalaget vann enkelt med 3–0 i Örnahallen i Hyltebruk på mindre än en timme.

H/H spelade säkert, trots avsaknaden av skadade centern Karis Watson, och tidigare landslagst­jejen Martin Svensson visade vägen med tolv poäng och fick välförtjän­t pris som bästa H/h-spelare.

MEN DET FANNS fler som var bra. Rix gjorde tolv poäng även hon och amerikansk­a passaren Taylor Bruns briljerade med fina pass och publikfria­nde undanläggn­ingar.

Enda gången det var jämnt i matchen var vid ställninge­n 4–4 i första set.

– Jag är stolt över att tjejerna fixade till det så bra som de gjorde för det var viktigt att komma i rätt fas och inte bara koncentrer­a sig på vilket lag som stod på andra sidan nätet, säger Johansson.

Serieseger­n gör att Hylte/halmstad får välja motståndar­e först i Sm-slutspelet som börjar nästa helg.

Klubben hade på förhand bestämt att möte femman i sluttabell­en – Linköping.

Det har varit en jobbig vecka för Hylte/halmstad, men damlaget slöt sig samman efter att tränaren Tony Westman fått sparken och vann Elitserien efter en solklar seger mot Sollentuna.

ETT DJÄRVT BESLUT kan tyckas med tanke på att det fanns betydligt lättare motståndar­e.

– Vi röstade inom laget och kom fram till att det var bäst för oss, konstatera­r Stina Rix.

– Ja, tjejerna var eniga. Linköping spelar en ren volleyboll och påminner om de andra lagen i en eventuell semifinal och final spelar, fyller Mårten Johansson i.

Vem som ska träna Hylte/halmstad framöver är fortfarand­e oklart, men Johansson säger att han återkommer med informatio­n så fort alla förhandlin­gar är klara.

”För oss var det viktigt att hålla ihop som lag och jag tyckte allihop spelade jättestabi­lt.”

STINA RIX Lagkapten i H/H

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? ELITSERIEV­INNARE 2018. Det har varit en kämpig vecka för Hylte/halmstads damlag sedan tränaren Tony Westman fått gå, men laget tog sig samman och vann enkelt mot Sollentuna.
Bild: LINA SALOMONSSO­N ELITSERIEV­INNARE 2018. Det har varit en kämpig vecka för Hylte/halmstads damlag sedan tränaren Tony Westman fått gå, men laget tog sig samman och vann enkelt mot Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden