Hallandsposten

SPORT. Drotts damer tog viktig skalp i bottenstri­den

- TONY THORSELL

Två poäng till för att undvika nedflyttni­ng, spådde tränare Thomas Sivertsson inför de fyra sista omgångarna. Lika bra att ta dem direkt tänkte Drott-damerna som med karaktär, mod och finess vände och vann mot Hellton. DROTT 27 HELLTON 24

– Det här var en riktig laginsats och försvaret var som en maskin i dag, säger tränare Sivertsson som belåtet blickar ner på sin mobiltelef­on där han redan har serietabel­len framme.

Den förkunnar, efter att söndagens matcher fullbordat omgången, att Drott nu är om Skånela och uppe på nionde plats, två poäng bakom GT Söder som är på rätt sida kvalstreck­et. Ner till bottenlage­n Kärra och AIK, som skrällde mot Guif, skiljer sex respektive fyra poäng.

ATT SLIPPA KVAL finns nu därmed inom greppvänli­gt räckhåll för den allsvenska nykomlinge­n.

– Söder förlorade (20–24 borta mot Bjurslätt/torslanda) och slår vi dem i nästa omgång så är vi om tack vare vår målskillna­d, konstatera­r Sivertsson.

Och det bör inte alls vara någon omöjlighet om Drott visar upp samma takter som i hemmamötet med Hellton, tabellsexa­n som i fjol spelade i Elitserien.

Men det svängde ordentligt i målprotoko­llet i Halmstad arena och var något av en ”jojo-match”. Tur då att Drott har en Jojo i laget.

Det var nämligen hon, Johanna ”Jojo” Andersson Birkkjear, som tillsamman­s med Sally Sivertsson gick i bräschen när hemmalaget ryckte från 5–4 till 9–4.

En Hellton-time out och dryga tio minuter senare var dock gästerna både ikapp och förbi igen. Och Karlstadla­get släppte inte på gasen förrän det blåstes för halvtidsvi­la, då med 13–16 i siffror på jumbotrone­n.

Detta till stor del tack vare Karin Ullén, den forne skytteliga­femman i Elitserien som efter att ha slitit av hälsenan nu är tillbaka, och som byttes in efter time outen. Fem mål smällde kraftpaket­et in före paus.

”Det här var en riktig laginsats och försvaret var som en maskin”

THOMAS SIVERTSSON, tränare i Drott

MEN HENNE FICK Drott stopp på i andra halvlek och efter att ha vänt 13–18 till 24–21 släppte man inte greppet.

– Det här var skitskönt, speciellt eftersom vi lyckades vända efter vår dipp, tycker Cecilia Patriksson som tog ansvar, vågade och klev fram när det såg som mörkast ut.

Fem mål satte Patriksson i andra (sex totalt) samtidigt som Christine Brorsson återigen fick mer hjälp av försvaret och började glänsa i Drottmålet.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? I kampen om nytt allsvenskt kontrakt tog Drott två mycket viktiga poäng hemma mot IF Hellton. Här är det Sanna Suoraniemi som flyger fram mellan Karin Ullén (14) och Linnea Sundholm (5).
Bild: JARI VÄLITALO I kampen om nytt allsvenskt kontrakt tog Drott två mycket viktiga poäng hemma mot IF Hellton. Här är det Sanna Suoraniemi som flyger fram mellan Karin Ullén (14) och Linnea Sundholm (5).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden