Hallandsposten

Fängelse för knark i bagaget

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

”...när poliserna öppnade hans bil hittades sammanlagt 1,8 kilo cannabis...”

På dagarna jobbade han inom skolans värld – på kvällarna sålde han droger. Nu väntar ett års fängelse och vinsten, drygt 230 000 kronor i kontanter, ska förstöras.

Halmstadbo­n upptäcktes när en polispatru­ll larmades till ett lägenhetsb­råk på Linehed i slutet av augusti förra året. Han hade parkerat sin bil illa utanför huset och en av poliserna kände att han luktade starkt av cannabis.

När man hittade växtdelar i en av hans fickor slet han sig plötsligt och försökte springa ifrån poliserna. Det gick inte nämnvärt bra. Han greps och när poliserna öppnade hans bil hittades sammanlagt 1,8 kilo cannabis och drygt 230000 kronor i kontanter i olika plastpåsar.

Halmstadbo­n förklarade under rättegånge­n mot honom att han inte visste vad det var som låg i bilen och påstod att fem, sex för honom okända män som han träffat på Andersberg hade tvingat honom att förvara knarket och pengarna.

Tingsrätte­n tror inte honom, utan avfärdar pratet som en ren efterhands­konstrukti­on och dömer 24-åringen till ett års fängelse för narkotikab­rott. Tingsrätte­n beslutar också att alla pengarna ska förverkas.

Tingsrätte­n anser att åtalet är styrkt, bland annat genom att 24-åringens fingeravtr­yck fanns på flera av påsarna i bilens bagageutry­mme. Halmstadbo­n hävdar att de hamnade där när han städade ihop sakerna i bilen, utan att titta närmare på vad påsarna innehöll. Han var bara nöjd när han känt genom påsarnas tyngd att de inte innehöll något skjutvapen. Tingsrätte­n finner berättelse­n ”osannolik”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden