Hallandsposten

Strandberg hoppas på en startplats

- ANDERS WALLIN TT

45 minuter i genrepet mot Danmark. Det är allt Carlos Strandberg har spelat på drygt tre månader. – Men det ska inte vara något problem, säger han – och hoppas få starta i premiären mot England.

Förbundska­pten Håkan Ericson säger att han har tre öppna platser i startelvan till Sveriges premiär mot England. En av dessa bör vara i anfallet. Pawel Cibicki, som har haft en bra vår i allsvenska Malmö FF, får ändå ses som given. Men vem får han spela med? Blir det Gustav Engvall? Eller får Club Brügges Carlos Strandberg, nyckelspel­are i U21landsla­gets kvalspel, fortsätta där framme?

kan bli avgörande

EN DETALJ SOM

är speltiden.

Då Engvall, utlånad från Bristol till Djurgården, har varit en startspela­re i allsvenska­n och petat in sex mål för Stockholms­klubben har Strandberg mest bara tränat.

21-åringens säsong tog slut den 12 mars och sedan dess har han inte fått spela tävlingsma­tcher på grund av att han redan represente­rat tre klubbar under säsongen.

– Statusen är väl ändå okej, säger Strandberg.

– Jag har hela tiden haft en dialog med tränarna, och de tycker att mina tester och mina träningar har sett bra ut.

Men hur är det med matchforme­n?

– Ja, det var ju ett tag sedan. Jag spelade 45 minuter mot Danmark och det orkade jag, så det ska inte vara något problem.

Hur ser du på möjlighete­n att få starta mot England?

– Jag kan bara tala för mig själv och utifrån mitt perspektiv vill jag alltid starta alla matcher. Det kan man inte sticka under stol med, men det är en tuff konkurrens. Vi har riktigt bra spelare, över hela planen, och anfallarna har gjort det riktigt bra i allsvenska­n.

Gustav Engvall:

– JAG TYCKER mina chanser att spela känns som goda. Jag har kört på bra här under träningarn­a och fick en halvlek mot Danmark. Jag är redo på fredag – och jag är sugen som fan, säger han.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? RUTIN. Groningens mittfältsk­ugge Simon Tibbling har varit med förr. Nu är han en av dem som ska bidra med rutin i den unga truppen.
Bild: JOHANNA LUNDBERG RUTIN. Groningens mittfältsk­ugge Simon Tibbling har varit med förr. Nu är han en av dem som ska bidra med rutin i den unga truppen.
 ??  ?? Carlos Strandberg har inte spelat mycket den senaste tiden, men hoppas ändå på en startplats.
Carlos Strandberg har inte spelat mycket den senaste tiden, men hoppas ändå på en startplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden