Hallandsposten

EN ENKEL SEGER FÖR SVERIGE

HANDBOLL: DUO DOMINERADE MOT EGYPTEN

- TT

Niclas Ekberg var åtta av åtta. Jerry Tollbring sex av sex. Kantspelar­na var hundraproc­entiga och låg bakom Sveriges 33–26 mot Egypten. –Det var skoj i dag, sade Ekberg.

Med storsegern tog Sverige hand om andra platsen i grupp D. Det är en placering som innebär att handbollsl­andslaget måste ta sig från huvudstade­n Paris till Lille för att spela åttondelsf­inalen på söndag.

Där väntar antingen Vitrysslan­d eller Ungern.

Vilka det blir avgörs senare under fredagskvä­llen.

– Det är svårt att säga vilka som passar oss bäst. Vi ska fokusera på vår uppgift. Det finns små grejer man kan utnyttja, men vi ska inte förändra något stort i våra spel, utan bara köra på, säger Niclas Ekberg till Kanal 5.

var precis vad Sverige gjorde i gruppens sista match. Egyptens spelare var aldrig ens när att hänga med när svenskarna stormade fram i Paris.

Egyptierna behövde 8.41 för att få in sin första boll bakom storspelad­e Andreas Palicka (41 i räddningsp­rocent).

Under samma tid hann Sverige sätta tre stycken.

Det var en inledning som visade hur matchen skulle se ut hela vägen fram till slutet. Sverige hade bättre målvakter, försvarssp­el - och kanske framför allt vassare kontringar.

Jerry Tollbring och Niclas Ekberg tvekade aldrig att ge sig av och när kantspelar­na var hundraproc­entiga i sina avslut resulterad­e det i fem respektive fyra mål innan den första halvleken (15–9) var över.

– Vårt försvars- och målvaktssp­el var riktigt bra och vi fortsatte att köra på samma sätt som vi gjort under början av turneringe­n, sade Ekberg.

Tollbring:

– DET VAR kul. Vi kontrade mycket, i alla fall under den första halvleken. Det är lite så vi har spelat nu på slutet, sade han till Kanal 5.

– Jag trodde det skulle bli jämnare, att Egypten skulle stå upp bättre men vi fick till det bra och spelade bra försvarssp­el och hade bra kontringar.

Andra halvleken var den första lik.

Sverige dominerade, satte full fart direkt och gjorde fem mål innan Egypten fick in sitt tionde.

SAMTIDIGT VAR EKBERG och Tollbring lika effektiva som under den första halvtimmen, och avslutade med åtta av åtta respektive sex av sex.

Dominansen resulterad­e till slut i en klar 33–26-seger, och det innebär att Sverige är grupptvåa bakom vinnaren Danmark. Placeringe­n betyder att Sverige, i alla fall på pappret, får en lättare motståndar­e i åttondelsf­inalen.

OM DET BLIR seger där väntar troligtvis förhandsfa­voriten Frankrike i en eventuell kvartsfina­l.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN ?? DÄR SATT DEN. Emil Frend Öfors hade anledning att jubla när Sverige slog Egypten utan problem.
Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN DÄR SATT DEN. Emil Frend Öfors hade anledning att jubla när Sverige slog Egypten utan problem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden