Hallandsposten

Förra världsetto­rna klarade första testet

-

”Jag är nöjd med tanke på att jag fick en av de svåraste lottningar­na i första omgången.”

NOVAK DJOKOVIC

De förra världsetto­rna klarade första testet i Australian Open. Serena Williams, Rafael Nadal och Novak Djokovic är alla vidare till andra omgången, dock inte helt utan besvär.

Världstvåa­n Novak Djokovic besegrade spanjoren Fernando Verdasco i tre raka. Men det som först såg så enkelt ut, 6–1 i första set, blev till en rysare i det andra som fick avgöras i tiebreak. I det tredje gick serben ganska enkelt till 6–2.

– Jag är nöjd med tanke på att jag fick en av de svåraste lottningar­na i första omgången och definitivt med tanke på hans form, säger Djokovic på presskonfe­rensen.

– Han är en kvalitetss­pelare, en tidigare topp-tio-spelare som slog ut Rafael Nadal i första omgången förra året.

Den amerikansk­a världstvåa­n Serena Williams tyckte också att hon fått en svår lottning i första omgången, schweizisk­an Belinda Bencic.

– Hon är en bra spelare, tidigare bland topp-tio, så det här var troligtvis den svåraste första omgångsmat­chen jag någonsin spelat, säger Williams, som vann över den 59-rankade Bencic med 6–4, 6–3.

Williams, som är på jakt efter sin 23:e grandslam-titel, möter den 61-rankade tjeckiskan Lucie Safarova i andra omgången. För Djokovic väntar Denis Istomin, Uzbekistan.

– På ett sätt var det bra att jag fick en tuff match i första omgången. Det gjorde att jag var tvungen att förbereda mig bättre och ta mig an matchen med hög intensitet från första början, säger Djokovic.

För Rafael Nadal, som ju åkte ut direkt i fjol, lever drömmen om en 15:e grandslam-titel vidare. Han besegrade tysken Florian Mayer med 6–3, 6–4, 6–4.

– Det var en stor seger för mig. F, säger Nadal som har haft problem med skador. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden