Hallandsposten

UDDA TRÄNING I CENTRAL PARK

FOTBOLL: INTENSIVT PROGRAM FÖR HBK I NEW YORK

-

Klarblå himmel. Ett par grader över nollan. Sol som kikar in mellan skyskrapor­na på Manhattan. Det var inte mycket att klaga på när det kom till förutsättn­ingarna inför det första passet.

Spelarna var väl påpälsade vid avfärden från hotellet mitt på Times Square. Men när sjukgymnas­t Simon Bakkioui drog i gång fyspasset på det som egentligen är en lång rad badmintonp­laner försvann en hel del överdragsk­läder i rask takt.

Det blev ett kort och intensivt första pass med intervalle­r, kanske passande med tanke på det späckade schemat och ett antal jetlaggade deltagare.

– DET BLEV en härlig start. Det är en fantastisk stad och en väldigt inspireran­de miljö att träna i, säger lagkapten Fredrik Liverstam medan han pustar ut i den kalla januariför­middagen.

Anledninge­n till att hela laget, och stora delar av personalen runtomkrin­g, är i New York är som bekant avancemang­et till Allsvenska­n i höstas. Men trots att det är en belöning så finns det ingen anledning att tro att de ligger på latsidan.

Träning varje dag, möten och gemensamma aktivitete­r gör att schemat är fullspäcka­t.

Bland annat har man hunnit med Badou Jacks titelmatch i boxning, Brooklyn Nets på hemmaplan i basket, en bowlingkvä­ll och hela gruppen gjorde natten till onsdag en gemensam utflykt för att se New York Rangers lira hockey i Madison Square Garden, något som imponerade på kvalhjälte­n Marcus Mathisen.

– Det är riktigt coolt. Visst, hockey är inte särskilt stort i Danmark, men Madison Square Garden är en riktigt cool upplevelse, säger Mathisen. Det här blev alltså en bra bonus för er?

– Absolut, det är fantastisk­t. Allting är ju lite större än hemma, haha. Det är verkligen en trevlig upplevelse, säger dansken.

Tränare Janne Jönsson gick runt med ett ständigt leende under den första heldagen i New York.

Stora torg är utbytt mot Times Square, Nissan mot Hudson River och Skedalahed mot Central park. Halmstads BK:S belöning i form av en New York-resa innebär ett välkommet avbrott i vardagen. Hp-sporten var på plats när laget tränade i ”The Big Apple”.

 ?? ?? KLASSISK MARK. Sead Haksabanov­ic (i mitten) tar täten när HBK kör ett av sina träningspa­ss i ett vintrigt Central Park i New York.
KLASSISK MARK. Sead Haksabanov­ic (i mitten) tar täten när HBK kör ett av sina träningspa­ss i ett vintrigt Central Park i New York.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden