Hallands Nyheter

En person anhållen misstänkt för mordförsök

- Pierre Carlsson pierre.carlsson@hn.se 010-471 5122

Halland: En person har anhållits för mordförsök efter ett bråk i samband med en trafikolyc­ka i Hyltebruk på tisdagen. Den skadade fördes enligt polisen till sjukhus med allvarliga men inte livshotand­e skador.

Det var under tisdagskvä­llen som polisen berättade att två personbila­r hade krockat vid rondellen bredvid Forum i centrala Hyltebruk. Olyckan ledde till ett bråk där den ena personen ska ha blivit knivskuren. Den andra personen försvann från platsen men kunde sedan gripas, misstänkt för försök till mord. Personen ska enligt polisen vara i 40-årsåldern.

Polisen har i nuläget bara kunnat förhöra den misstänkte kortfattat om händelsen på tisdagskvä­llen. Polisen har inga andra misstankar mot personen förutom mordförsök.

Jag kan inte uttala mig om vad personen har sagt, men vi planerar nya förhör med honom i dagarna. Patric Mårdh, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisens krimjour

– Jag kan inte uttala mig om vad personen har sagt, men vi planerar nya förhör med honom i dagarna, säger Patric Mårdh, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisens krimjour i Halland.

Polisen har också inlett initiala utrednings­åtgärder.

– Vi håller på med förhör av olika personer, inblandade samt vittnen, säger Mårdh.

Personen som blev knivskuren, en man i 35 till 40-årsåldern enligt vittnen tidningen talat med, ska också bara ha hörts kortfattat. Offret fördes till sjukhus i ambulans med stickskado­r i skulderbla­d och nacken.

– Vad jag förstår är de inte livshotand­e. Men det är nog allvarliga skador, men inte livshotand­e, säger Patric Mårdh.

 ?? BILD: FILIP LANDQVIST/TT/ARKIV ?? En person sitter anhållen misstänkt för mordförsök efter ett bråk i Hyltebruk.
BILD: FILIP LANDQVIST/TT/ARKIV En person sitter anhållen misstänkt för mordförsök efter ett bråk i Hyltebruk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden