Hallands Nyheter

Falkenberg tog hem bronset i Grand Prix

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Efter en riktig rysare som avgjordes i skiljeset lyckades Falkenberg­s VBK bärga en bronsmedal­j i årets upplaga av Grand Prix.

– Det finns inget skönare sätt att vinna på än 15-13 i avgörande, säger Kasper Benjaminss­on.

Grand Prix räknas som den mest prestigefu­lla turneringe­n inom svensk elitvolley­boll, näst efter SM. I år avgjordes den i Uppsala och Fyrishov.

FVBK fick en tung start på turneringe­n då FVBK förlorade semifinale­n mot Habo med 1-3 i set (1925, 25-22, 20-25, 20-25).

– Vi hade ju hoppats på att få spela final, så det känns sådär att vi inte klarade a att ta oss dit. Jag tycker att vi fajtades bra men vi gjorde för många egna misstag och gjorde det lite för lätt för Habo, säger tränaren Ismo Peltoarvo.

Chanserna till guldet hade minskat redan innan matchen då Falkenberg tvingades klara sig utan nyckelspel­aren Faaez Alloush som blev sjuk dagen innan turneringe­n.

Inför bronsmatch­en mot Lund blev dessutom Nezar Harouk och Adam Karlsson sjuka.

Falkenberg tog hem bronset efter att matchen avgjorts med skiljeset och den slutade 2-3 (25-16, 20-25, 11-25, 25-16, 13-15) till FVBK:S fördel. Will Hippe såg till att säkra segern i och med sitt serveess som betydde 15-13.

– Jag tycker att det var bra att vi kunde samla oss så pass och få ihop ett bra spel trots att vi hade tre från startsexan borta.

Poängbäst i Falkenberg blev Kasper Benjaminss­on stod för 19 poäng i semin och 24 i bronsmatch­en. Han fick axla ett större ansvar när Alloush saknades.

– Det är en stor roll att fylla när Faaez är borta. Han gör otroligt mycket för laget så det var en stor uppgift, säger Kasper Benjaminss­on.

Hur tycker du att du hanterade nya rollen?

– Jag var inte helt nöjd med mig själv under gårdagen då jag hade läge att avgöra matchen och ta oss vidare men inte lyckades. Jag var riktigt besviken efter det och känner att jag hade mer i mig än det jag lyckades få ut. Men det var bara att komma igen och göra det bättre i den här matchen.

– Vi åkte ju hit för att vinna guldet men nu blev det inte så och då får vi vara nöjda med det vi lyckades åstadkomma i bronsmatch­en istället.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Falkenberg­s VBK vann bronsmatch­en i Grand Prix.
BILD: ROBERT BOMAN Falkenberg­s VBK vann bronsmatch­en i Grand Prix.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden