Hallands Nyheter

Område avspärrat på grund av slukhål

- Pär Lindqvist

Falkenberg: Det har bildats sättningar och ett slukhål utmed Ätran i Falkenberg. Kommunen har valt att spärra av ett mindre område.

– Det har blivit värre, säger Janna Skyllberg, enhetschef på park och kust på Falkenberg­s kommun.

Utmed Ågatan i Falkenberg finns en liten parkbänk placerad på en sektion som sticker ut i Ätran. Den är sedan en tid tillbaka avspärrad med stängsel och budskapet: ”Rasrisk, tillträde på eget bevåg”.

– Vi vet inte riktigt vad som hänt men det har blivit något form av slukhål i marken. Så då är det kanske inte lämpligt att folk är där nu, säger Janna Skyllberg, enhetschef på park och kust på Falkenberg­s kommun.

Det har tidigare funnits tendens till sättningar i konstrukti­onen på grund av översvämni­ngar. Enligt Janna Skyllberg har det bildats ett stort hål långt ut på ena kanten.

– Det började redan förra året men då var det inte så stort. Nu har det blivit större och då känns det bättre att spärra av och göra något åt det, säger hon.

Finns det risk att hela konstrukti­onen rasar?

– Nej, jag tror inte det är några stora risker att den kollapsar. Men man ska ändå undvika att vara där nu, säger Janna Skyllberg.

Parkavdeln­ingen har bollat vidare problemet till gatuavdeln­ingen på Falkenberg­s kommun.

– Vår gatuingenj­ör, Ola Nylander, har varit där och tittat men det är inget akut. Vi brukar besikta den men jämna mellanrum. En vanlig åtgärd är att schakta ur och fylla på med nytt material, säger Linda Larsson, gatu- och trafikchef på Falkenberg­s kommun som räknar med att åtgärda problemet inom kort.

Finns det risk för sättningar på fler ställen utmed Ätran?

– Det finns risker liknande den här men vi har regelbundn­a besiktning­ar för att upptäcka problem i tid, säger Linda Larsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden