Hallands Nyheter

Knappt om tid om Eliassons ska finnas kvar

- Stefan Johansson

Varberg: Förra veckan försattes Eliassons båtvarv i konkurs. Anders Lundberg, konkursför­valtare, hade då goda förhoppnin­gar om att sälja verksamhet­en vidare. Nu visar det sig att tiden är knapp.

– Fastighets­ägaren säger att jag måste lämna lokalen ganska fort. Om jag inte är ute inom en månad så måste jag betala hyra och det vill jag inte, säger Anders Lundberg.

Detta innebär att han nu bara har några veckor på sig att hitta någon som vill ta över verksamhet­en och driva den vidare. Lundberg bekräftar också att det finns flera spekulante­r.

– När det gäller överlåtels­e av bolaget så skickade jag ut ett underlag i tisdags och väntar nu på reaktioner. Har fått en del, men kommer att får mer inom kort, säger Anders Lundberg.

Orsaken till konkursen är fortsatt oklar.

– Det är en utrednings­fråga. Det kommer inte att framgå förrän vid förvaltarb­erättelsen som ska vara klar 6 månader efter konkursen, säger Lundberg.

Hur stora bolagets skulder är återstår att se. Alla siffror är inte klara än. Skuldernas storlek kommer att framgå vid konkursbou­ppteckning­en som ska var klar den 1 december berättar Anders Lundberg.

Fortsatt är det många båtägare som hör av sig till konkursför­valtaren angående sina båtar. Det är många som har sina båtar på vinterförv­aring på Eliassons båtvarv. Ingen av båtägarna har dock bett att få hämta sin båt i nuläget.

Vad händer med båtarna om det inte blir någon överlåtels­e?

– Om jag inte lyckas sälja så blir båtarna en sak mellan fastighets­ägaren och båtägarna, säger Anders Lundberg.

Fastighets­ägare är Getterön Stenfastig­heter. Tidningen har sökt dem för en kommentar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden