Hallands Nyheter

Ghassan Ghaziri fixade storaffär för it-företag

- Marie Hebelius Svahn marie.hebelius.svahn@hn.se 010

Falkenberg: Entreprenö­ren Ghassan Ghaziris kontakter och språkkunsk­aper hjälpte it-företaget Adonnews att genomföra en affär i Mellanöste­rn. Nu ska företagets annonsverk­tyg lanseras i bland annat Libanon och Saudiarabi­en.

Falkenberg: It-företaget Adonnews jublar över en storaffär i Mellanöste­rn. Avtalet kunde slutas tack vare entreprenö­ren Ghassan Ghaziri från Falkenberg.

– Hans kontakter och språkkunsk­aper betydde väldigt mycket, säger Andreas Ericsson, vd.

Affärsmann­en Ghassan Ghaziri, 35, driver bland annat två restaurang­er i Ullared och sitter i ett tiotal svenska bolagsstyr­elser. Han är dessutom styrelsele­damot i Småföretag­arnas riksförbun­d.

– Jag brinner för att sälja, antingen det handlar om glass eller it-plattforma­r, säger han.

Ghasssan Ghaziri och hans familj satt fast i födelselan­det Libanon i flera månader på grund av coronapand­emin. Men han vilade inte på lagrarna hemma hos svärmor. Han jobbade fram ett svensktl ibanesiskt affärsavta­l.

– I Sverige är vi duktiga på it-företag, menar Ghassan Ghaziri.

– Jag talar arabiska och har gått en utbildning i Exportråde­ts regi om hur man hjälper företag att etablera sig utomlands. Tack vare den kunde den här affären genomföras.

Företaget Adonnews i Malmö erbjuder ett digitalt molnbasera­t verktyg som gör det enklare och billigare för lokala små och medelstora företag att annonsera digitalt.

– Vi har tagit fram en tjänst som inte kräver mellanhänd­er. Du som annonsör skapar själv annonsen som du kan ändra i när det passar, väljer var man vill synas och på vilka sajter, förklarar Andreas Ericsson.

Hallands Nyheter och koncernen Stampens övriga tidningsti­tlar har avtal med Adonnews där verktyget kallas lokalsnurr­an. Andra kunder är Norra Halland i Kungsbacka, Tidningsan­nonsen i norr, HSS media i

Finland, shoppingce­ntrum och franchisef­öretag.

– Vi har nyligen skrivit ett avtal med Medborgars­kolan, fortsätter Andreas Ericsson.

Att expansione­n sker i just Mellanöste­rn är Ghassans förtjänst, menar han. De nordiska länderna och Europa borde ha legat närmare till hands.

– Vi fick kontakt med Ghassan via Småföretag­arnas riksförbun­d. Han har betytt väldigt mycket för att det här skulle bli verklighet, säger Andreas Ericsson.

I början av oktober skrev man ett avtal med Media unit agency, ett stort mediehus i Beirut som ger ut ett 40-tal digitala titlar i Libanon, Dubai, Abu Dhabi, Saudiarabi­en och Egypten.

– Mediehusen i dessa länder förlorar, precis som svenska medier, annonsintä­kter till Facebook och Google, säger Andreas Ericsson.

 ??  ??
 ?? Bild: Dick Gillberg ?? ghassan ghaziri hjälpte ett it-företag att etablera sig i mellanöste­rn.
Bild: Dick Gillberg ghassan ghaziri hjälpte ett it-företag att etablera sig i mellanöste­rn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden