Hallands Nyheter

Förlusten som förvånade P-A Sääf

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15 Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Falkenberg­s VBK fick inte till det alls i hemmapremi­ären. – Jag är förvånad att det kan se så dystert ut i ett lag, sa coachen P-A Sääf.

Tre raka set mot Södertelge bådade gott när Falkenberg­s VBK skulle kliva in i Falkhallen mot Örkelljung­a. Men laget stod inte att känna igen.

– Egentligen är det ingen svår match att vinna. Men vi får inte in serverna som vi borde och har inte den servemotta­gningen som vi brukar ha. Då blir det svårare än vi tänkt oss, erkände P-A Sääf efter 0-3-förlusten.

Enkla direktiv nonchalera­des. Samtidigt spelade Örkelljung­a med energi.

– De löser det och hade en annan positivite­t i sitt lag. För oss ser det trögt ut hela vägen. Man står och tänker att det här vänder vi, men det går aldrig hitta gnistan att nu kör vi.

Första setet blev en rysare där Örkelljung­a drog det längsta strået med 25-23.

– Det var jämnt i seten hela tiden, men det spritter inte i den döda kroppen. Vi lever inte. Det var aldrig något riktigt drag. Och det var så många misstag, det var inte roligt att se. Man får se det på video och se om det är något som kan rulla igen, något som löser sig av sig själv. Fanns det något positivt från matchen?

– Alltså det var bara sporadiska bollar som gick bra. Det var mer att vi har problemati­k som lag. Det fungerar inte och jag blir faktiskt förvånad. Jag hade inte förväntat mig att det skulle se ut på det här viset.

Elvira Johansson, spelare i Böljan: – Vi hade en stark början av matchen. Första halvtimmen spelar vi den bästa fotbollen vi gjort den här säsongen. Då gör vi mål också, men sen gör de två snabba innan paus, sa Elvira Johansson och fortsatte:

– Vi går ner oss och kommer inte upp i nivå i andra. Vi gör 2-4, men då var det redan kört.

Säsongen blev en besvikelse. Sedan tidigare är det klart att Böljan åker ur.

– Vi har inte gjort en bra säsong och bara vunnit en match. Då förtjänar man inte ligga kvar i ettan. Nu får vi spela i tvåan och kanske få tillbaka lite fotbollsgl­ädje och vinna matcher.

 ?? Bild: Robert Boman ?? Falkenberg­s VBK var nära i första setet, men förlorade till slut med 0-3 i hemmapremi­ären mot Örkelljung­a.
Bild: Robert Boman Falkenberg­s VBK var nära i första setet, men förlorade till slut med 0-3 i hemmapremi­ären mot Örkelljung­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden