Hallands Nyheter

”Hon hade buntband om händerna”

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

Varberg: Det var en Varbergsbo som hittade den kidnappade kvinnan på E 4 i lördags morse. Kvinnan tvingades in i ett fordon i Göteborg på annandagen.

Varberg: Personen som hittade den kidnappade kvinnan från Göteborg kommer från Varberg.

– Hon stod mitt ute i vägen.

Mannen var på väg hem till Varberg från Stockholm tidigt i lördags morse. Han körde på E 4 och hade just passerat avfarten till Mjölby när han fick syn på något ute på vägen. Det visade sig vara den sedan annandag jul kidnappade kvinnan från Göteborg.

– Hon stod mitt ute i vägen. Min första reaktion var att jag blev arg och tänkte att det var någon som varit ute och festat och hamnat mitt ute i vägen. Det var mörkt och jag såg henne inte först, säger mannen.

Kvinnan och hennes man befann sig utomhus på Gärdsåsgat­an i Bergsjön i Göteborg på annandag jul. Flera okända gärningsmä­n gick till attack mot dem och försökte få dem med i ett fordon. Mannen knivhöggs i ryggen under attacken och angriparna tog med

” Hon var svårt skadad i huvudet. Blodet hade torkat i håret.

Varbergsbo­n

sig kvinnan. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och människoro­v.

Under lördagsmor­gonen färdades Varbergsbo­n på E 4 och det var vid kvart i sju på morgonen som han säger sig ha upptäckt kvinnan mitt i vägen.

– Det var riktigt mörkt. Jag såg henne nästan inte. Jag kunde ha kört på henne, säger mannen.

– Hon var i chocktills­tånd. Hon kunde knappt svenska. Jag försökte prata med henne på olika språk men hon förstod inte. Hon var svårt skadad i huvudet. Blodet hade torkat i håret. Hela håret var fast i blod. Jag förstod direkt att det var hon som de pratat om på tv.

– Hon hade buntband om händerna. Det satt hårt. Polisen hade svårt att ta av det när de kom.

– Hon var iskall på händerna. Hon hade bara en sommarskjo­rta på sig, ingen jacka.

Polisen bekräftar att den bortförda kvinnan hittats vid liv på E 4.

– Hon fördes till sjukhus och har förhörts under dagen. Jag har inget skadeläge att rapportera, men hon var uppe och gick när hon påträffade­s, sa polisens presstales­person Jenny Widén på lördagseft­ermiddagen.

– Vi önskar att man kontaktar polisen omgående om man har uppgifter om händelsen. Förundersö­kning pågår. Just nu samlar vi ihop uppgifter och vittnesupp­gifter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden