Hallands Nyheter

Niclas Eliassons passningss­uccé fortsätter för topplaget

En plats i startelvan, en assist och andra raka segern. Niclas Eliasson har kommit in i ett riktigt stim i Bristol City.

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Toppkonkur­renten Fulham på bortaplan var på förhand en av de svåraste matcherna i Championsh­ip under säsongen. Men falkenberg­aren ville annat. Han såg till att ge laget ledningen i den 26:e minuten.

– Jag fick bollen på vänsterkan­ten och slog ett hårt inlägg som vår anfallare nickade in så det var kul att göra en till assist, sa Eliasson om passningen till Josh Brownhill.

Mittfältar­en är inte känd för att tilldelas varningar. Förra säsongen blev det endast ett gult kort. Mot Fulham kom säsongens första.

– Det var en duell där båda gick in tufft, men han (Anthony Knockhaert) blev varnad senare.

Famara Diedhiou utökade till 2–0 i matchminut 76. Två minuter senare byttes Eliasson ut och fick se hemmalaget reducera från bänken. Men laget kunde ta sin andra raka seger.

– Vi har ett väldigt starkt lag med tuff konkurrens på varje position som gör att alla vill prestera. Vi har en bra sammanhåll­ning och alla jobbar hårt för varandra.

Detta var andra matchen i rad som Eliasson gjorde poäng. Mot Huddersfie­ld blev det både mål och assist från svenskens sida.

– Jag känner mig i jättebra form personlige­n. Vi ligger fyra i ligan och har tagit några viktiga vinster i de senaste matcherna. Det känns så klart kul att få fortsatt förtroende från start och det gäller att fortsätta leverera varje vecka, sa Eliasson och fortsatte om orsakerna bakom formtoppen:

– Jag känner att jag utvecklas jättemycke­t som spelare varje dag här och får fantastisk hjälp med det från ledarstabe­n som är väldigt profession­ella.

 ?? Bild: John Sibley/bildbyrån ?? Niclas Eliasson är med sina åtta målgivande passningar tvåa i assistliga­n.
Bild: John Sibley/bildbyrån Niclas Eliasson är med sina åtta målgivande passningar tvåa i assistliga­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden