Hallands Nyheter

Grattis Karl-erik!

- LENA BERGLUND

Karl-erik Persson i Falkenberg fyller 75 år 12 oktober. Karl-erik som är född och uppvuxen i Örnsköldsv­ik läste till elektriker på gymnasiet. Han har arbetat som sprutmålar­e på Hanells i drygt tio år samt vid Falkenberg­s Energiverk i cirka 35 år. I dag arbetar han på IOGT-NTO:S Framtiden hus, han är nykter sedan 30 år tillbaka.

Karl-erik är mycket intressera­d av fotboll, i tolv år var han ungdomsträ­nare för Årstad IFK och tre år i Skrea IF. Andra intressen är allsång, musik och dans.

Familjen består av tre vuxna barn, Agneta, Kai och Mikael samt tio barnbarn.

Viktiga händelser i livet var när han kom till insikt att leva ett nyktert liv för 30 år sedan och inte minst då han räddade sin son från att drunkna.

– Det hände när min son, som i dag är 45 år, var 4-5 år. Då bodde vi i Årstad och utanför vårt hus höll gatukontor­et på med grävarbete­n. Gropen som var vattenfyll­d hade grävarbeta­rna provisoris­kt täckt med en stege och det räckte ju inte, berättar Karl-erik och fortsätter:

– När jag kom hem från jobbet såg jag bara mina två äldsta barn, och snabt som i en tanke vände jag mig om och kikade ut genom fönstren och såg min yngste son ligga och flyta livlöst på vattnet. Jag rusade ut och drog upp honom. Han blev transporte­rad till sjukhus, och som tur var gick allt bra och han fick inga men. Att jag räddade hans liv är jag mest stolt över i mitt liv.

Karl-erik firar sin födelsedag med öppet hus från klockan 15.00 på Framtidens hus på Torggatan i Falkenberg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden