Hallands Nyheter

Vertiseit växer igen

- STAFFAN GUSTAFSSON

Vertiseit fortsätter att expandera. Nu sväljer det snabbväxan­de Varbergsfö­retaget Display 4 Media – ett Enköpingsb­aserat företag specialise­rat på digital skyltning.

Köpet innebär att en handfull jobb kommer att flyttas från Enköping till Varberg.

– Vi kommer att stegvis avveckla deras kontor i Enköping. De båda grundarna följer med som anställda till Vertiseit och kommer att jobba på vårt kontor i Stockholm. Kundtjänst och support kommer att flyttas till vårt kontor i Varberg, säger Vertiseits vd Johan Lind.

VERTISEIT BEFINNER SIG för närvarande i en positiv spiral. Nyligen fick företaget pris som ”Årets företagare i Halland” och i dagarna kommer deras butikskonc­ept ”The fitting room” att presentera­s i Göteborg.

– Det har redan varit mycket omskrivet i branschpre­ss. Det är ett butikskonc­ept där kunderna kan prova kollektion­erna och sedan beställa via olika touch screen-lösningar, berättar Johan Lind.

Och det är i detta gränsland mellan den klassiska handeln och e-handeln som Vertiseit har hittat sin nisch.

– E-handeln är bra på vissa saker och butikerna behövs också på sitt sätt, konstatera­r Johan Lind.

DISPLAY 4 MEDIA, som nu köps av Vertiseit, har en omsättning på omkring 12 miljoner kronor. Det innebär att Johan Lind är hoppfull om att Vertiseit ska spränga 100-miljonersv­allen omsättning­smässigt nästa år.

Ni är inte rädda för en kommande lågkonjunk­tur?

– Nej, vår affärsmode­ll bygger på få och långsiktig­a relationer med stora kunder, därför är vi inte så konjunktur­känsliga. Det som kan hända är möjligtvis att vår fortsatta expansion kan saktas ned.

Så du räknar med att fortsätta expandera? – Ja, det kan jag nästan lova, säger Johan Lind.

I OCH MED det nya företagskö­pet går Vertiseit upp i ett 50-tal anställda som är fördelade på tre kontor: Varberg, Stockholm och Karlstad. Varbergsko­ntoret, som ligger på Kyrkogatan, kommer efter expansione­n att ha ett 30-tal anställda.

 ?? Bild: STAFFAN GUSTAFSSON ?? MUNGIPORNA UPPÅT. Vertiseit-grundarna. Adrian Eriksson, Johan Lind och Oskar Edespång utanför kontoret på Kyrkogatan.
Bild: STAFFAN GUSTAFSSON MUNGIPORNA UPPÅT. Vertiseit-grundarna. Adrian Eriksson, Johan Lind och Oskar Edespång utanför kontoret på Kyrkogatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden