Hallands Nyheter

Efter uttåget tar Böljan Falkenberg sikte mot framtiden

FOTBOLL: ”VI FÅR TITTA PÅ HUR VI KAN FOSTRA BRA MÅLGÖRARE”

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Andra säsongen i Elitettan blev nattsvart. Men Böljan Falkenberg kommer fortsätta att arbeta på samma sätt.

I fredags blev det klart att Böljan Falkenberg åkte ur Elitettan. Något som varit en tidsfråga med tanke på de svaga resultaten, måltorkan och de uteblivna trepoängar­na.

Klubbens ordförande Jari Kinnunen berättar att man har jobbat i motvind redan innan säsongen startade. En del var att halva startelvan från förra säsongen lämnade laget av olika anledninga­r.

– REDAN VID ingången till säsongen var vi ganska svaga. Det försvann ganska mycket rutin från laget. Vi insåg att vi hade begränsade resurser. Men det är inte bara spelare utan också organisati­onen som inte räckt till för att ha ett lag i Elitettan, säger Kinnunen och fortsätter att berätta hur många andra klubbar arbetar, men att Böljan inte vill gå i deras fotspår:

– Vi hade kunnat köpa amerikansk­or för att hänga kvar. Det kan man göra om man har de ekonomiska resurserna. Men för vår del är det inte intressant. Vi vill producera ett resultat istället för att köpa ett resultat. Vår modell som vi kör efter är att använda så många spelare från de egna leden och från närområdet. Vi kommer att ta ett omtag helt och hållet och titta framåt på fem års sikt.

Truppen har varit tunn, men det är framförall­t en spelare som kunnat leverera mål som verkligen har saknats i årets upplaga.

– Vi har haft ett glapp till kommande generation­er och inte kunnat fylla på med egna spelare tillräckli­gt mycket. Vi har inte heller haft det där lilla extra, en riktig målgörare. Vi får titta på hur vi kan fostra bra målgörare.

Trots de nedslående resultaten vill ordförande­n lyfta fram hur laget och de runt omkring har hållit modet uppe.

– Tjejerna och ledarna har gjort ett fantastisk­t jobb. Det har inte förekommit något gnäll. Det är inte så roligt att spela match efter match och inte vinna. Jag vill ge dem en stor eloge.

SPELET I DEN näst högsta divisionen har inneburit stora kostnader. Enbart resorna förra säsongen uppgick till cirka 400 000 kronor,

– Det här året blir tight. Förra året gick vi minus 100 000 kronor. Nu kanske vi i bästa fall hamnar på ett ut. Nästa år kommer intäkterna att minska men även utgifterna. Jag tror att vi kommer att ligga på ungefär samma marginaler nästa år, säger Kinnunen om klubbens ekonomiska läge.

”Det har inte förekommit något gnäll. Det är inte så roligt att spela match efter match och inte vinna. Jag vill ge dem en stor eloge” JARI KINNUNEN ordförande

EVELINA BERTILSSON OCH Vilma Rydell har aviserat att de lämnar laget för studier i USA. Men i övrigt är statusen på spelartrup­pen i nuläget oklar.

– Vi kommer att ha ett möte med ledare och spelare under oktober månad och titta på kommande säsong.

 ??  ??
 ??  ?? BÖRJA OM. Efter två år i Elitettan är Böljan Falkenberg nästa år tillbaka i division ett.
BÖRJA OM. Efter två år i Elitettan är Böljan Falkenberg nästa år tillbaka i division ett.
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ??
Bild: ROBERT BOMAN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden